A tálibok „általános amnesztiát” hirdettek minden állami tisztviselő számára

2021. augusztus 17. 08:24

A tálib lázadók bejelentették: büntetlenséget biztosítanak minden állami tisztviselőnek, és felszólították őket, hogy térjenek vissza munkahelyükre.

2021. augusztus 17. 08:24
null

Afganisztánban a totális hatalmat megszerző tálib lázadók bejelentették kedden, hogy büntetlenséget biztosítanak minden állami tisztviselőnek, és felszólították őket, hogy térjenek vissza munkahelyükre.

„Általános amnesztiát hirdetünk mindenki számára, hogy teljes bizalommal élje tovább megszokott életét” 

– írták közleményükben.    

A tálib lázadók vasárnap hatoltak be Kabulba, és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket. Asraf Gáni afgán elnök elmenekült az országból, a tálibok pedig a főváros teljes területét ellenőrzésük alá vonták. Hétfőn azt közölték, hogy az országban nyugalom uralkodik, és harcosaik utasítást kaptak, hogy ne rémisszék meg a civileket, ne okozzanak károkat.

(MTI)

Kép forrása: MTI/AP/Sidiqullah Khan

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
prpr
2021. augusztus 18. 00:04
Amnesztia! Ezek nem tudnak meg nem is akarnak dolgozni.Ezért inkább megbocsátanak
Ronee
2021. augusztus 17. 09:06
Lehet látni, hogy mennyi afgán ember, katona menekül fejvesztve, gondolom azért mert elhiszik, hogy a tálibok nem fognak 20év után megtorlásokat csinálni...egyértelmű
Lotucsok
2021. augusztus 17. 09:06
Itt a bizonyíték, micsoda barátságos népek ezek. Aki olyan hülye, hogy el is hiszi, megérdemli.
ThunderDan
2021. augusztus 17. 09:03
Ha betartják, akkor ez eddig civilizáltabb eljárás, mint a Momentum-féle FELCSÚTI PER...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!