Magyar barátainkhoz: Tusknak kell bocsánatot kérnie

2020. április 23. 17:44

A lengyel–magyar barátság mindkét nemzet számára fontos. Donald Tusk provokációi vagy a német sajtó beavatkozásai nem tudnak ennek ártani.

2020. április 23. 17:44
Jacek Karnowski

„Donald Tusk brutális vádakat fogalmaz meg a magyar kormánnyal szemben, s jellemző módon mindezt a német sajtóban teszi. Ez azt a benyomást kelti, hogy a volt lengyel miniszterelnök az Európai Unió főbb politikai döntéshozóinak, köztük Berlinnek, az igényeit elégíti ki, akik botrányos vádjaik megfogalmazását a kontinens keleti részéről származó személyekre hárítják. Ráadásul a német–svájci csoport tulajdonában lévő újság publicisztikájával csak olajat önt a tűzre. Valószínűleg egy ügyesen kigondolt, ám jól átlátható művelettel van dolgunk.

Úgy gondoljuk, hogy Donald Tusknak bocsánatot kell kérnie magyar Barátainktól az 1930-as évek Németországával kapcsolatos elfogadhatatlan összehasonlításokért. Kelet-Közép-Európa érdekeivel összhangban nem álló tevékenységével pedig egyértelműen fel kell hagynia.

A lengyel–magyar barátság mindkét nemzet számára fontos, amit az utóbbi években a varsói és a budapesti kormányzat kitüntetett módon ápolt. Donald Tusk provokációi vagy a német sajtó beavatkozásai nem tudnak ennek ártani. Ellenkezőleg, megmutatják mennyire fontos ez és mennyire kényelmetlen a nagy hatalommal rendelkező döntéshozók számára.”

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2020. április 24. 09:25
Van áthallás a jelenlegi magyar propaganda és a világháború előtti német propaganda között. Az autoriter uralomnak ugyanazok a propaganda módszerei vannak. A parasztvakítást nem lehetséges másképp csinálni.
Vakfolt
2020. április 24. 09:06
Tuskó a német sajtóban haknizik, a lengyel búvármédia meg frankón elkapva a lényeget, tuskó nagypapija miatt bocsánatkérést követel. Az egész egy nagy bohóctréfa, mindenki mindenkivel kibaszik, közben a nézők szekunder szégyent élveznek.
annamanna
2020. április 24. 07:11
Magyarul üzennek a Tusk-hamisítás miatt az egyik legnagyobb példányszámú lengyel napilap címlapján https://444.hu/2020/04/23/magyarul-uzennek-a-tusk-hamisitas-miatt-az-egyik-legnagyobb-peldanyszamu-lengyel-napilap-cimlapjan A lengyel bulvár tombol a magyar kormánymédia Tusk-hamisítása miatt https://hvg.hu/kultura/20200423_A_lengyel_bulvar_tombol_a_magyar_kormanymedia_Tuskhamisitasa_miatt
Zdrajcy z Brukseli
2020. április 23. 22:21
Hungarian brothers! Tusk is a rag and traitor who destroyed Poles and the Polish economy for 8 years. It is on the services of Berlin and left-wing Brussels. His goal is to destroy independence in Central Europe. See, it looks like a gollum, and what a gollum was, everyone knows it. Long live independent Hungary, long live independent Poland. The EU i Tusk is a leftist hooker !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!