Elképesztően polarizált képet mutat a szlovák politika

2020. február 14. 15:24

Jelenleg nyolc párt áll bejutó helyen.

2020. február 14. 15:24

Északi szomszédunknál február végén tartanak országgyűlési választásokat. A kampányhajrához közeledve a The Slovak Spectator tette közzé a legfrissebb közvélemény-kutatási adatokat. A február 6-12 között, 1005 megkérdezett válaszán alapuló reprezentatív kutatás szerint az élen jelenleg Robert Fico pártja, a Smer áll 17 százalékkal. A második helyet a „demokratikus ellenzéknek” nevezett Hétköznapi Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) nevű párt foglalja el, 13,3 százalékkal. Nem sokkal marad el tőle a cigány-és magyarellenességéről elhíresült Mi Szlovákiánk Néppárt. A Marian Kotleba vezette alakulat 12,2 százalékon áll.

Rossz hír a felvidéki magyarság számára, hogy sem a Most-Híd, sem a Magyar Közösség Pártja nem éri el az ötszázalékos bejutási küszöböt. Előbbit 4,2, utóbbit 3,9 százalékra mérik. Szintén nem áll bejutó helyen az utóbbi évtizedek meghatározó pártja, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS). A parlamenti választásokat február 29-én tartják.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!