Szijjártó: Magyarország és Szlovákia szövetségesek

2019. február 25. 12:07

A szlovák külügyminiszter Szijjártó Péterrel tárgyalt hétfőn Budapesten.

2019. február 25. 12:07

Magyarország és Szlovákia szomszédos és szövetséges országok, és az elmúlt években mindkét oldalon sokat dolgoztak azért, hogy ez a korábban elképzelhetetlen mondat ma kimondható legyen – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, miután szlovák kollégájával egyeztetett.

A tárcavezető sajtótájékoztatóján kiemelte: továbbra is szoros a kétoldalú együttműködés az Európai Unió jövőjét illető legfontosabb kérdésekben, mindkét ország kiállt az illegális migrációval szemben, és továbbra is kiállnak a kötelező betelepítési kvóták bevezetésével szemben. A következő többéves uniós költségvetésről folyó vitákban is egyértelmű az álláspontjuk: az uniós források a közép-európai országoknak a szerződések alapján járnak – mutatott rá.

Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter kijelentette: büszkék arra, hogy a jelenlegi magyar és szlovák kormány elérte, hogy még soha nem voltak olyan jók a kétoldalú kapcsolatok, mint most, és nincs olyan téma, amelyről ne tudnának tárgyalni. Ez a dinamikus párbeszéd előnyére válik az állampolgároknak és a gazdasági együttműködésnek is – vélekedett.

(MTI)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2019. február 25. 14:11
A benes dekrétumokkal mi újság? A magyarok büntetlenül felvehetik a magyar állampolgárságot tótéknál?
zolka50.50
2019. február 25. 14:10
Egy felmérés: http://korkep.sk/cikkek/mindennapjaink/2019/02/24/geopolitikai-felmeres-mennyire-latjak-baratnak-vagy-ellensegnek-szlovakiat-az-anyaorszagi-magyarok/?fbclid=IwAR0B-1TRPB1XRXvxvIFeoRDgCyJ706Rn_QpXLvMkUFUOFSBqd2ZOszDJhFk
luzitanxaver
2019. február 25. 13:55
“Az ENSZ globális migrációs csomagjának parlamenti elutasítása miatt lemondott csütörtökön Miros Lajcák szlovák külügyminiszter.” Aztán mégis maradt a helyén, pedig a miniszterelnökéhez képest is ellenzékben van. Mily’ meglepő.
írmag
2019. február 25. 13:50
A címeres szlovák zászló mellett a magyar címeres zászló dukál, kedves külügyminiszter!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!