Szír árvákat fogadhat be Szlovákia

2018. október 02. 10:32

A szlovák miniszterelnök egy beszélgetés során említette, hogy szír árvákat fogadhat be Szlovákia.

2018. október 02. 10:32

Peter Pellegrini, szlovák kormányfő egy rádiós beszélgetés során említette, hogy Görögországban tartózkodó szír árvákat fogadna be Szlovákia, és gyermekotthonban helyeznék el őket – írja az Aktuality.sk. A részletekről még egyeztetni fog Miroslav Lajčák, külügyminiszterrel

„Szlovákia már régóta effektív intézkedéseket sürget a migrációs válság kezelésére, miszerint az összes tagország a saját lehetőségeihez mérten járuljon hozzá a válság mérsékléséhez. A Szlovák Köztársaság közvetlen a menekültkrízis berobbanása után 2015 júniusában önként felajánlotta 100 személy elhelyezését az országon belül. Ehhez hasonló önkéntes hozzájárulás lenne Szlovákia részéről tíz szír árva befogadása” – nyilatkozta Igor Skoček, a külügyminisztérium szóvivője.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2018. október 02. 18:03
Tudomásom szerint kallódó gyerekeket mi is befogadtunk és gyerekotthonokban helyeztünk el. A kicsikkel nincs is semmi baj, az idősebbek ( 16 körül) viszont gyakorlatilag mind leléptek.
Sulammit
2018. október 02. 16:05
Magyarország, már régen elfogadott.
Bigbeeeee
2018. október 02. 11:57
Nem ügyetlen tót manőver. Szlovákia ezzel a gesztussal úgy tesz, mintha tevékenyen kivenné a részét a migránskrízis kezeléséből, elvégre senki sem mondhatja, hogy nem fogadott be menekülteket. Csak az ország lehetőségeihez képest, ugyebár... Az árvák befogadása telitalálat, mert családegyesítésre egy árva nem tarthat igényt. A tíz kreol kölyök pedig az árvaházban a sok száz cigánygyerek mellett nem oszt, nem szoroz.
Mich
2018. október 02. 11:44
Világos: árva gyerekeket be lehet hozni és örökbe fogadni... (ellentétben a 20-30 éves "kiskorú" világjárókkal, akik aztán hoznák az egész pereputtyukat...) ...bár már ott is van rokonság és vallási+kulturális+nyelvi kötődés...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!