Csehszlovák kommunista kapcsolata volt Jeremy Corbynnak

2018. február 15. 18:01

Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt vezetője egy csehszlovák kémmel találkozgatott a brit parlament alsóházában.

2018. február 15. 18:01

Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt jelenlegi vezetője többször is találkozott egy csehszlovák kémmel a brit parlament alsóházában az 1980-as évek második felében. Az információ azután látott napvilágot, hogy a találkozóról készült feljegyzések előkerültek a csehszlovák titkosszolgálat levéltárából. A dokumentumokban egyértelműen látszik, hogy Corbyn több alkalommal is támadta a brit kormányt a kommunista kémmel folytatott beszélgetések során. A brit lapok kiemelték, hogy a találkozókból kettő épp „a brit demokrácia szívében, az alsóházban történt”. Jeremy Corbyn a csehszlovák titkosszolgálattól a „COB” kódnevet kapta, több dokumentumban is így emlegetik. 

A nyilvánosság elé került iratokban szó esik Corbyn politikai nézeteiről is. A brit munkáspárti vezetőnek negatív véleménye volt az USA-ról, valamint az akkori konzervatív brit kormányról is. Ezzel párhuzamosan pozitív érzelmeket táplált a szovjet blokk iránt és támogatta a szovjet békekezdeményezéseket. A csehszlovák szolgálatok kimondottan részletes képet írtak le Corbynról. A jelentésekben még arra is kitértek, hogy viselkedése udvarias, de tartózkodó, valamint hogy kutyája és hala is van. Kifejtették, hogy időnként dühkitörései vannak, de ezzel együtt azonban nyugodt és összeszedett. 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2018. február 16. 10:17
Csehszlovák kommunista kapcsolata volt Jeremy Corbynnak" hogy miért nem lepődtem meg....?
mokány
2018. február 16. 05:51
Ki nem volt páholytag (malterkeverő), az 1990-es magyar parlamentben.
Akitlosz
2018. február 16. 00:09
A csehszlovák kém csak egy budapesti magyar utáló hülye gyerek. Nem kell vele foglalkozni.
kortárs
2018. február 15. 21:34
Ez a lényeg: Corbynnak negatív véleménye volt az USA-ról, valamint az akkori konzervatív brit kormányról is. Ezzel párhuzamosan pozitív érzelmeket táplált a szovjet blokk iránt. A nyugati balos politikusok mind elvoltak ájulva a szocializmustól, a kommunizmus eszméjétől, Sztálintól, Trockijtól, Maótól,... Ma is Marx, Engels, Lenin bűvöletében élnek. Ebből mindig annyit mutatnak ki, amennyit el tudnak adni az ottani proliknak. Az egyetemeken a komcsi professzorok sokkal őszintébben beszélnek, mert nekik nem kellenek a szavazatok. Ezért vezetői a komcsi progressziónak az egyetemek, ahol az egyenlőség nevében ma már teljesen abszurd hülyeségeket tanítanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!