Túlzsúfoltak a macedón börtönök, fegyenceket engednek szabadon

2018. január 16. 08:38

Az elfogadott törvény értelmében azt a 670 fegyencet, aki kevesebb mint féléves börtönbüntetését tölti, szabadon bocsátják.

2018. január 16. 08:38

Elfogadta az amnesztiáról szóló törvényt a macedón parlament, a döntéssel a túlzsúfolt börtönöket szeretnék némileg tehermentesíteni – közölte a Vesti.mk szkopjei hírportál. A törvény értelmében azt a 670 fegyencet, aki kevesebb mint féléves börtönbüntetését tölti, szabadon bocsátják, míg több mint háromezer, hat hónapnál hosszabb időre ítélt fogoly esetében a büntetés egyharmadát elengedik. 

A törvény nem vonatkozik az életfogytig tartó börtönbüntetésüket töltőkre, valamint a gyilkosság, szexuális bűncselekmény, államellenes tevékenység vagy választási csalás miatt elítéltekre. Macedónia az utóbbi időszakban több bírálatot is kapott nemzetközi és hazai emberjogi szervezetektől a túlzsúfolt börtönök, illetve az ott uralkodó embertelen körülmények miatt.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!