Kormányátalakításra készül Beata Szydlo

2017. október 24. 10:48

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök hamarosan átalakítja kormányát – adja hírül a Reuters. Ezt maga Szydlo jelentette be kedden. A Sieci Prawdy nevű hetilap hétfőn azt írta, hogy Szydlót Jaroslaw Kaczynski válthatja a miniszterelnöki poszton, más források szerint ugyanakkor Szydlo megtartja a tisztségét.

2017. október 24. 10:48

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök hamarosan átalakítja kormányát – adja hírül a Reuters. Ezt maga Szydlo jelentette be kedden, arra a felvetésre azonban nem reagált, hogy az ő pozíciója is veszélyben lenne.

A Sieci Prawdy nevű hetilap hétfőn azt írta, hogy Szydlót Jaroslaw Kaczyński, a Jog és Igazságosság (PiS) vezetője válthatja a miniszterelnöki poszton. A Fakt nevű bulvárlap azonban úgy tudja, Szydlo valószínűleg megtartja tisztségét, ugyanakkor Witold Waszczykowski külügyminisztert és Jan Szyszko környezetvédelmi minisztert leválthatják. „Döntöttünk: változások lesznek a kormányban. Mindezt megtárgyaltam Jaroslaw Kaczynskivel, ez teljesen természetes dolog” – nyilatkozta Szydlo.

A közvélemény-kutatások szerint Beata Szydlo az egyik legnépszerűbb lengyel politikus, a PiS pedig mintegy 40 százalékos támogatottságot élvez.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2017. október 24. 11:52
Remek! A külügyminiszter nyilatkozott a napokban éppen a gázszállítás kapcsán magyarok-és oroszok közötti megállapodásról, és feltételeket helyezett kilátásba, ha más esetleges lehetőség után is az oroszoktól közvetlenül vesszük a gázt. Nem volt szimpatikus, mert ez beavatkozás lenne egy másik ország belügyébe. Nagyon jó, ha megválnak tőle ezen a poszton a mai helyzetben jobb politikus való ebbe a fontos székbe!
balbako_
2017. október 24. 11:47
Szydlo nagyon népszerű miért váltanának?
Bell & Sebastian
2017. október 24. 11:08
Jó ez nekünk? Ha jól veszem le, harci alakzatba rendeződnek, mert nekik két frontjuk van, nekünk csak egy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!