Gyertyákkal emlékeztek a barcelonai támadás áldozataira

2017. augusztus 19. 09:44

Gyertyákat gyújtottak péntek éjjel Barcelonában – így emlékeztek a csütörtöki terrorcselekmény áldozataira.

2017. augusztus 19. 09:44

Pénteken éjjel is gyertyákat gyújtva rótták le kegyeletüket az emberek Barcelonában a csütörtöki terrortámadás áldozatai előtt – számol be az Euronews. A spanyolországi városban egy merénylő utcai járókelők közé hajtott kisteherautójával, majd nem sokkal később egy katalán üdülőhelyen, Cambrilsban is gázolásos terrorcselekményt követtek el.

Öt feltételezett támadót lelőttek Cambrilsban, a korábbi hírekkel ellentétben azonban a rendőrség nem tudja megerősíteni, hogy köztük lenne a barcelonai terrortámadás sofőrje és feltételezett értelmi szerzője, Mousa Oukabir is – írja az Euronews.

További gyanúsítottakat fogtak el rendőrök a Barcelonától mintegy 120 kilométerre lévő Ripollban, ahol az akciót a helyi emberek „Ne takarjátok el az arcotokat, disznók!”, illetve „Gyilkosok” kiáltásai kísérték.

A halálos áldozatokat követelő támadásokért a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet vállalta a felelősséget.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
celoke
2017. augusztus 22. 23:44
Európa, most mi lesz? Most is csak emlékezgetünk? A változatosság kedvéért most három napig spanyol színekben lesz kivilágítva az Eiffel-torony? Kimegy a pórnép hüppögve gyertyákat gyújtani a tragédia helyszínére? A migránsok behívói megint bejelentik, hogy "nem félünk?" És ezek az őrült gyilkosok jöhetnek be továbbra is? Vagy végre már kitoloncolják az Eu-ból a bevándorolt muzulmán csőcseléket és lebuldózerezik az összes mecsetet? Utána kerítést építenek a schengeni határra? A Földközi- és Fekete-tengeren pedig egy figyelmeztető lövés után elsüllyesztenek minden vissza nem forduló terroristaszállító csónakot? Végül pedig bíróság elé állítják azokat a politikusokat, akik behívták ezt a csőcseléket? Hány európainak kell még meghalnia, hogy ez végre megtörténjen?
balbako_
2017. augusztus 20. 17:27
Meghalt az a hétéves brit kisfiú, akit napokig kerestek a barcelonai terrortámadás után. A fiú a tizenhárom halálos áldozat egyike - erősítette meg a katalán rendőrség.. Ez a szerencsétlen kis srác eljött anyukájával Európát nézni és mindketten halottak. Akik a migránsokat idehívták, pátyolgatják, azokban nincs ilyenkor bűntudat? Milyen emberek ezek?
balbako_
2017. augusztus 20. 16:52
Ez így áhítatos túró! Megkeresni és megnevezni, megbüntetni a felelősöket akik ezt lehetővé tették. Kezdhetik mindjárt a spanyol kormányon, aztán az EU vezetőin, Soroson, Merkelen.... folytassam?
u.cserkész
2017. augusztus 20. 10:32
Ez nagyon megható. Virágok, szívecskék, plüsmacik, gyertyák, szánakozó emberek... Pedig néhány AK47-es, a határokon, eredményesebb lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!