Amerikai rakétákat vetetne Romániával az USA

2017. május 02. 14:53

Miután kiderült, hogy Románia légvédelmi rakéták beszerzésére készül, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete rögtön rárepült a témára, mondván, reméli év végére aláírják az amerikai gyártmányú Patriot rakétákról vásárlásáról szóló megállapodást.

2017. május 02. 14:53

Reméli, hogy év végéig aláírja a román állam a Patriot légvédelmi rakéták vásárlásáról szóló megállapodást, nyilatkozta kedden Hans Klemm, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövete. A nagykövet nagyon örvendetes hírnek nevezte, hogy a román állam légvédelmi rakéták beszerzésére készül. Az amerikai diplomata úgy fogalmazott az Agerpres román hírügynökség híre szerint, hogy az USA nagyon hálás Romániának azért a döntésért, hogy bruttó nemzeti termékének 2 százalékát védelemre fordítja, a NATO-előírásoknak megfelelően. 

Gabriel Leş védelmi miniszter vasárnap este a román közszolgálati televíziónak úgy nyilatkozott: fontolgatják a Patriot légvédelmi rakéták beszerzését, mert harcban kipróbált rendszer, és az ára is méltányos. Hozzátette ugyanakkor, hogy még nem született döntés ebben a kérdésben.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2017. május 02. 19:39
Ha valaha elsütnék ezeket a kbszott fegyvereket az oláhok, pl. éppen kelet felé, akkor a 100 éves oláh történelemnek, száz évnyi hazudozás, csalás és árulás után, egyből vége szakadna. Csak imádkozni lehet azért, hogy abba a nagy fekete lyukba, ami a mai Románia helyén keletkezne, ne csússzanak bele a mi erdélyi magyarjaink! Isten óvd meg a magyart!
TAVIROZSA
2017. május 02. 18:21
Kanyaró védőoltás nincs eladó ? Az fontosabb lenne !
1120
2017. május 02. 18:12
"Hozzátette ugyanakkor, hogy még nem született döntés ebben a kérdésben." De született...csak nem Románia döntött. :)
1120
2017. május 02. 18:10
Miért kell itt lobbizni egyáltalán? Mintademokrata rakétavásárló csakis amerikai rakétát vásárol. Ezt még egy óvodás is tudja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!