Országos tüntetések Romániában a politikusokat is érintő amnesztia ellen

2017. január 25. 16:29

Liviu Dragnea, Gabriel Oprea és Dan Voiculescu minden bizonnyal felmentődne a büntetés alól, ha a román kormány elfogadja az amnesztiáról szóló kormányhatározatot. Kolozsváron is tüntettek ez ellen.

2017. január 25. 16:29

Mint azt a Főtér írja, 4-5 ezren gyűltek össze vasárnap délután a kolozsvári Főtéren, hogy az ellen a két sürgősségi rendelet ellen tiltakozzanak, amelyet a kormány készít elő, hogy számos bűncselekmény esetében részleges közkegyelmet hirdessen, illetve úgy módosítsa egyes bűncselekmények definícióját a büntető törvénykönyvben, hogy az alapján sok száz, eljárás alá vont személyt már nem lehetne elítélni.

A kolozsvári lap szerint a két rendelet olyan politikusokat mentene fel a büntetés alól, akik épp töltik azt (például Dan Voiculescu), vagy akik már eljárás alatt állnak, és minden bizonnyal börtön vár rájuk, mint például Gabriel Oprea volt belügyminiszter és kormányfőhelyettes, vagy Liviu Dragnea, a PSD és a képviselőház elnöke.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. január 25. 23:23
Mintha picit tökösebb nép lenne a román. Nálunk mikor vonulnak utcára az emberek, hogy Rogán-Szíjjártó-Vajna-Habony menjen sittre, vagy hogy ugyan ne akarjanak már csicskabíróságot maguknak fideszék?
madarasi.abel
2017. január 25. 19:49
az a helyzet, hogy Romániában börtönben csücsülnek korrupt politikusok. Nálunk mikor lesz ilyen? Avagy nálunk sosem volt korrupció? nem, sosem volt. Polt Petike is megmondta :)
tom hagen
2017. január 25. 19:49
Mint ahogy a román sajtó írja, Trump meg Putyin ezt eldönti Budapesten. De!!! Csak miután visszacsatolták hozzánk Erdélyt ettől a mintademokráciától...
frenki
2017. január 25. 18:42
Meglepően sok a fiatal. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!