Hofer: 2022-ben ismét indulok az elnökségért

2016. december 04. 18:46

Az osztrák elnökválasztáson alulmaradó szabadságpárti Norbert Hofer az osztrák köztévében bejelentette: a győztes Alexander Van der Bellen ciklusának végén, 2022-ben ismét indulni fog az elnökségért.

2016. december 04. 18:46

„A balesetem óta megtanultam, nem szabad feladni. 2022-ben ismét indulok az elnökségért” – jelentette be Norbert Hofer, az FPÖ államfő-jelöltje az osztrák közszolgálati ORF-nek adott interjúban, miután gratulált ellenfele győzelmének, hozzátéve: a választóknak mindig igaza van. Szerinte ellenfele sikeréhez hozzájárult Reinhold Mitterlehnernek, a jobboldali Osztrák Néppárt elnökének minapi megszólalása is, miszerint Van der Bellenre fog szavazni.

A győztes Alexander Van der Bellen arról beszélt: minden osztrák elnöke kíván lenni, így az FPÖ-szavazóké is. Célja az, hogy minél előbb szívébe zárja a nép, hogy ne az elnökként, hanem a mi elnökünkként tekintsenek rá ciklusa végeztével, fogalmazott.

Christian Kern, az osztrák szociáldemokrata kancellár gratulált a győztesnek, mint mondta, örül annak, hogy vége a helyenként méltatlan kampánynak, ahogy annak is, hogy Van der Bellennel egy világra nyitott elnök áll majd Ausztria élén. 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2016. december 05. 01:05
2022-ben is még csak 51 éves lesz. Simán behúzza, pláne, hogy addigra a kancellárt Heinz-Christian Strachénak fogják hívni (aki meg 53 lesz 6 év múlva).
áfonya
2016. december 04. 21:08
http://i.giphy.com/3o85xHa1flQhrwFa12.gif
választópolgár
2016. december 04. 19:40
Addigra már késő lesz. A 10 év alatti ausztriai állampolgárságú gyerekek korosztályában már többségben vannak a bevándorló hátterű szülők gyerekei az őslakos osztrákokkal szemben. Ezek felnőve matematikailag is ejuttatják a labancokat abba a helyzetbe hogy soha többé nem fog tudni hatalomra kerülni osztrák érdekeket képviselő kormányzat. Tetszettek volna hamarabb gondolkodni.
DADDY LOVES ME MORE THAN FOOTBALL
2016. december 04. 19:38
Orbánék szinte reggeltől estig csörgetik Moszkvát valszeg, a jobbikkal versenyben. Eddig New-Yorkot hívogatták feszt ,de akkor még az szdsz-esekkel egyetemben, de most már inkább Moszkvát ,és most már a jobbikkal egyetemben... :XD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!