Puccskísérlet: megdicsérte a török kormányfő Magyarországot

2016. augusztus 23. 20:53

Binali Yildirim török miniszterelnök szerint Magyarország hozzáállása a törökországi puccskísérlethez és az azt követő tisztogatásokhoz példa kell, hogy legyen az EU többi tagállama számára is.

2016. augusztus 23. 20:53

Magyarország hozzáállása a július 15-i puccskísérlethez példa kell, hogy legyen az Európai Unió többi országa számára – mondta kedden Binali Yildirim török kormányfő Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott megbeszélése során az Anadolu török állami hírügynökség beszámolója szerint. A közel egy órás tanácskozáson Ömer Celik, az európai uniós ügyekért felelős török miniszter is részt vett.

Yildirim hangsúlyozta: a magyar külügyminiszter látogatása a szolidaritás erős kifejezése, amelyet nagyra értékel. A miniszterelnök nyomatékosította azt is, hogy a puccskísérletet követő tisztogatások a demokratikus jogállam keretein belül zajlanak. Megerősítette: a magyar hatóságok készek az együttműködésre.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Maddox
2016. augusztus 23. 20:58
Elmehetnétek már az anyátokba mind, turbánosok, a magyar külügyminiszterrel együtt, aki csak szégyenít minket a megválasztása óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!