Már hatezer embert tartóztattak le Törökországban

2016. július 18. 11:28

A törökországi puccskísérlettel összefüggésben eddig mintegy 6000 embert tartóztattak le, de a szám még biztosan nőni fog.

2016. július 18. 11:28

Éjszaka is hatalmas tömeg virrasztott Ankara központjában, Binali Yildirim miniszterelnök pedig arra bíztatta őket a helyszínen, hogy tartsanak ki. „Amíg nem veszünk elő minden felelőst, amíg nem kapjuk el mindegyiküket, addig nem hajthatjuk álomra a fejünket!” – fogalmazott.

A sikertelen puccskísérlettel kapcsolatban eddig hatezer embert vettek őrizetbe, és a letartóztatásoknak még nincs vége. Letartóztatták a légierők korábbi parancsnokát, Akin Öztürköt is, aki egyes információk szerint a puccskísérlet egyik szellemi atyja lehetett.

Erdoğan államfő az áldozatok gyászszertartásán tisztogatást ígért az állami intézményeknél is. Erdoğan Fethullah Gülent okolja a történtekért, ezért kéri a hitszónok kiakadátását az Egyesült Államoktól.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2016. július 18. 23:06
A bírók és alkotmánybírák letartóztatása ügyében nem hallom sivalkodni a szokásos kompániákat! A törököknél úgy látszik ez teljesen rendjén van, csak nálunk baj ha kivénhedt demens pártkatonákat jóval a nyugdijkorhatáron túl nyugdíjba küldene a kormány...
BőröndÖdön
2016. július 18. 17:37
A Robokuty szerelmes a diktátorba...
Akitlosz
2016. július 18. 16:46
Ha ennyire sokan voltak a puccsisták, akkor hogyhogy nem győztek? Ha ez igazi puccs lett volna - érdekes, már a legelejétől puccskísérletről írt a sajtó múlt időben - akkor a katonák ellőbb rajta ütnek Erdoganon és likvidálják. Innentől a többi simábban ment volna. A hatalom a feje nélkül nem tudta volna megszervezni az ellenállást.
Tintamin
2016. július 18. 12:33
Mar 14.000-nel jarnak. Igy nez ki egy tombolo diktatura. A bekemenet lajkolja..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!