Bírálta a menekültkvótát a horvát és a cseh külügyminiszter

2016. május 06. 17:38

Miro Kovač horvát külügyminiszter szerint lehetetlen erőszakkal átnyomni egy olyan megoldást, amely nem venné figyelembe a nemzeti sajátosságokat és bizonyos kérdések érzékenységét.

2016. május 06. 17:38

Európában lehetetlen a nemzeti sajátosságok figyelembe vétele nélkül bárkire is rákényszeríteni a migrációs válság megoldását – jelentette ki Miro Kovač horvát külügyminiszter pénteken Prágában, miután tárgyalt Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszterrel.

Zaorálek és Kovac egyaránt bírálták, hogy az Európai Bizottság az Európai Unió befogadási politikáját módosító javaslatában újra visszahozta a menekültek kvóták szerinti elosztását, amelyet a visegrádi négyek ismételten elutasítottak. „Lehetetlen erőszakkal átnyomni egy olyan megoldást, amely nem venné figyelembe a nemzeti sajátosságokat és bizonyos kérdések érzékenységét” – mondta Miro Kovač újságíróknak.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Haka Pc
2016. május 07. 00:47
Hehehe.
SwordFish
2016. május 07. 00:47
Visegrádi Államok Szövetsége az EU helyett - a jövő ! :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!