Horvátország 476 menekültet vesz át Törökországtól

2016. április 05. 11:24

Az Európai Bizottság tervei szerint Horvátország 476 menekültet vesz át Törökországból. Az első 120 migráns július 20-ig meg is érkezik az országba. Miro Kovac külügyminiszter szerint Horvátország betartja az ígéretét és befogadja a menekülteket, a kihívás azonban az lesz, hogy ezeket az embereket az országban is tartsák.

2016. április 05. 11:24

476 szíriai menekültet vesz át Horvátország Törökországtól. Az Európai Bizottság tervei szerint július 20-áig 150 migráns érkezik az országba – írta a Vecernji List című horvát napilap kedden.

Miro Kovac külügyminiszter Berlinben, egy a témához kapcsolódó konferencián hétfőn arról beszélt: Zágráb betartja ígéretét, és átveszi Törökországtól a szíriai menekülteket. A legnagyobb kihívást azonban az fogja jelenteni, hogy Horvátországban is tartsa őket. Kovac szerint ugyanis a migránsok Németországba, Ausztriába, Svédországba és Hollandiába akarnak menni.

Két évig teljes ellátást kaphatnak az érkezők

A Vecernji List értesülései szerint az átvett szíriai állampolgárokat Zágrábban és Kutinán helyezik el menekültotthonokban. Utóbbiba a veszélyeztetett csoportok kerülnek: a betegek, várandós nők vagy a kiskorúak. Az állam felkínálja a nyelvtanulás lehetőségét, és amennyiben nem tudják fedezni költségeiket, két évig teljes ellátást biztosít számukra.

A magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 658 068 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. A bródi befogadóállomáson jelenleg 113-an tartózkodnak kitoloncolásra várva, további 32 főt áthelyeztek a zágrábi Porin hotelbe, ők menedékjogi kérelmet nyújtottak be Horvátországban.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. április 17. 20:50
"Miro Kovac külügyminiszter szerint Horvátország betartja az ígéretét és befogadja a menekülteket, a kihívás azonban az lesz, hogy ezeket az embereket az országban is tartsák." Robbanóövet kell erősíteni a nyakukra, és ha elhagyják Horvátországot, akkor BUMM!
paraklétosz
2016. április 09. 11:28
Mit szól hozzá az "usztasa"?
Haka Pc
2016. április 09. 11:28
A Kontinens elfoglalása rendben, tervszerűen zajlik. Kinek a terve??????
Lumax
2016. április 09. 11:28
Párizs, Brüsszel után felkészül Zágráb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!