Lezuhant egy utasszállító gép Oroszországban

2016. március 19. 09:30

Szombatra virradóan lezuhant a FlyDubai légitársaság egy Dubaiból érkező utasszállító repülőgépe, mely az oroszországi Rosztov-na-Donu repülőterén próbált landolni. A tragédiában az összes utas életét vesztette. A katasztrófát feltehetően rossz időjárási körülmények okozták, de a hatóságok nem zárják ki az emberi hiba lehetőségét sem.

2016. március 19. 09:30

Lezuhant a FlyDubai egy Dubaiból érkező utasszállító repülőgépe, miközben szombatra virradóan landolni próbált a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu repülőterén – jelentette be az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A Boeing 737-es gép a viharos időjárás miatt nem tudott landolni, így két órán keresztül keringett a repülőtér légterében, majd nagyjából 250 méterrel a leszállópálya előtt a földre zuhant és kigyulladt. A katasztrófát a fedélzetén lévő 55 utas és a személyzet 6 tagja közül senki sem élte túl.

A légitársaság Facebook-oldalán közzétett lista alapján az utasok között 44 orosz, nyolc ukrán, két indiai és egy üzbég állampolgár volt. A tragédiának nincs magyar áldozata. 

Viharos időben zajlik a mentés

Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért zuhant le a repülőgép. Vaszilij Golubjov, a rosztovi terület kormányzója szerint a katasztrófát feltehetően a szinte hurrikán erejű széllökések okozták, a hatóságok azonban egyelőre nem zárják ki az emberi hiba lehetőségét vagy a géphibát sem. 

A mentésben körülbelül hétszáz ember vesz részt, munkájukat azonban viharos szél és eső nehezíti. A rendkívüli helyzet miatt Rosztov-na-Donu repülőterét két napra lezárták.

 

(Kép: AFP/Russia Emergency Ministry)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gwrf
2016. március 19. 11:56
nem értek hozzá, de basszus, előtte egy S100-as megszakította a leszállást, és a mindössze 20 percre lévő Krasznodarban szállt le, ez meg 2 órát körözött, majd újból próbálkozott. Erről vajon egyedül a pilóta dönt?
Dénia
2016. március 19. 10:35
És a terrortámadás kizárva?
Szofi
2016. március 19. 10:00
Részvétem a családjaiknak! Nyugodjanak békében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!