Aszad amnesztiát kínált az ellenzéki fegyvereseknek

2016. március 01. 13:38

Amnesztiát kínált a fegyveres ellenzékének Bassár el-Aszad szíriai elnök. A szír államfő egy keddi német televíziós interjúban elmondta: reménykeltőnek tartja a tűzszünetet. Beszélt arról is, hogy bár folytatódik a harc a terrorizmus ellen, ezzel a partner országok nem Szíriát akarják segíteni, hanem saját magukat védik.

2016. március 01. 13:38

Reménykeltőnek nevezte a szombat óta tartó tűzszünetet, és amnesztiát kínált az ellenzék fegyvereseinek Bassár el-Aszad szíriai elnök egy keddi német televíziós interjúban.

Az ARD országos közszolgálati televíziónak a szíriai elnök elmondta, a damaszkuszi vezetés mindent megtesz a tűzszüneti megállapodás sikeréért.

Hozzátette: az ellenzék fegyveresei visszatérhetnek a „normális civil életbe”, ha leadják fegyvereiket.

A kedd este bemutatandó interjúból előzetesen közölt részletek szerint a szíriai államfő azt mondta, országa „nem teljesen szuverén”, mert katonai segítségre szorul Oroszországtól, Irántól és Libanontól is. A partnerek azonban csak azért segítenek, hogy korlátozzák az iszlamista terror terjedését vagyis „nem a mi védelmünkért, hanem saját maguk védelméért jöttek” – mondta Bassár el-Aszad.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!