Simicskó: A V4-ek is beszállhatnak a macedón kerítés építésébe

2015. december 09. 12:13

Határőrizeti alakulatokkal vehetnek részt a macedón határkerítés kiépítésében a visegrádi országok – mondta Simicskó István honvédelmi miniszter. Prágában tárgyalnak a kérdésről jövő héten az érintett országok miniszterei, véglegesen pedig visegrádi országok kormányfői állapodnak majd meg az ügyben.

2015. december 09. 12:13

Folynak arról tárgyalások, hogy a V4-ek határőrizeti alakulatokkal részt vehetnének a macedón külső schengeni határ megfelelő kiépítésében – mondta a honvédelmi miniszter szerdán Hódmezővásárhelyen.

Simicskó István azután beszélt erről, hogy cseh védelmi miniszter kollégájával megtekintette a Balaton 2015 közös kiképzésen a cseh és a magyar katonák statikus és dinamikus bemutatóját. Hangsúlyozta: döntés még nem született a kérdésben, erről a visegrádi országok kormányfőinek kell megállapodniuk. Reményét fejezte ki, hogy erről a V4-ek védelmi miniszterei jövő csütörtökön, Prágában tárgyalnak majd.

Martin Stropnický cseh védelmi miniszter közölte: bizonyosan szó lesz erről a kérdésről a jövő heti találkozón. Elmondta: valószínűleg nem katonai, hanem rendőri egységeket küldenének ki a macedón határra.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondiner
2015. december 19. 18:31
már az elején össze kellett volna fogni Szerbiával, Macedóniával a V4-nek és ott megállítani a "fáklyásmenetet". Merkel meg mehetett volna Görögbe "csemegézni" az agysebészeket és a kvantumfizikusokat :DDD
hátakkor
2015. december 11. 13:45
Macedóniánál kell felhúzni az Európa erődöt, görögök egyetlen főbb egyezményt nem tartanak be.
cutcopy
2015. december 11. 13:44
Jaja, ideje segíteni a macedónoknak..
3M..
2015. december 11. 13:44
Makedóniát, kötelességünk minden eszközzel támogatnunk. Ez a kis nép oroszlánként küzd a határait ostromló terroristák ellen. A magyarban, ez tiszteletet ébreszt. Köszönjük, mi is hasonlóképpen gondolkodunk. Megértjük egymást. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!