De Telegraaf: Európának el kell majd engednie a görög adósság egy részét

2015. augusztus 17. 11:09

A harmadik nagy pénzügyi mentőcsomagról állapodtak meg múlt héten Athénnal a hitelezők, ehhez azonban Németország és Hollandia beleegyezése is kell, amiről szerdán döntenek majd mindkét államban. Egy holland lap arról írt, hogy el kéne majd engedni a görög adósság egy részét.

2015. augusztus 17. 11:09

Az európai országoknak el kell majd engedniük a görög adósság egy részét — vélekedett hétfői kommentárjában a De Telegraaf című vezető holland újság. A lap szerint a görög politikai helyzetben megosztottság mutatkozik, valószínűleg hamarosan újabb választásokat kell tartani, és kérdéses, hogy az új görög parlament rendben végigviszi-e az ország által most vállalt reformokat.

A görög adósság olyan nagyságrendű, hogy arról többen úgy vélekednek, soha nem lehet majd teljes mértékben visszafizetni — írta a De Telegraaf. A követelések egy részét a kommentár szerint idővel le kell írni, ami „fájdalmas folyamat lesz a politika számára”, mert el kell magyarázni az adófizető választóknak, hogy a Görögországnak folyósított pénz egy részét soha nem fogják viszontlátni.

A hitelezők a múlt héten megállapodtak Athénnal a sorrendben immár harmadik nagy pénzügyi mentőcsomag feltételeiben. Ennek alapján a görögök — kemény reformintézkedések fejében — mintegy 86 milliárd euróhoz juthatnak hozzá. Hogy Athén eleget tehessen legégetőbb törlesztési kötelezettségeinek, ebből a 86 milliárdból csütörtökön 13 milliárdot fognak átutalni a tervek szerint. Ehhez azonban szerdán a mentőcsomagra rá kell bólintania a legnagyobb euróövezeti donorállam, Németország törvényhozásának, valamint a holland parlamentnek is. A vitát és a szavazást mindkét államban szerdán tartják.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2015. augusztus 17. 14:05
Persze.majd valamikor, ha már lettek valamit az asztalra a görögök
luga
2015. augusztus 17. 13:05
Volt aki nem sejtette, hogy ezt a felduzzasztott adósságot SOHA, SENKI nem tudná megfizetni? Mostantól pedig már az erőforrásaitól is megfosztják a görögöket, ugyan miből fizetnének?
heep
2015. augusztus 17. 12:37
Lehet nem elengedni de a végeredmény ugyanaz marad. A görögök csak egy kis részét fogják visszafizetni az adósságuknak. Egyszerűen gazdaságilag képtelenek ennyi adósságot visszafizetni a következő ezer évben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!