Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A pápa ma fogadja Obamát

2009. július 10. 09:15

A mai nap folyamán talákozik egymással XVI. Benedek vatikáni és Barack Obama amerikai államfő.

2009. július 10. 09:15

Az amerikai elnököt fogadja ma XVI. Benedek pápa. Barack Obama a G8-ak olaszországi csúcstalálkozójáról utazik a Vatikánba. Várhatóan beszélnek az abortusz és az őssejt kutatások eltérő megítéléséről.

Az amerikai elnök nem sokkal hivatalba lépése után engedélyezte olyan szervezetek állami támogatását, amelyek kiállnak a terhesség megszakításának joga mellett. Ezt a döntését akkor élesen bírálta a katolikus egyházfő. A Vatikán azt is nehezményezte, hogy Barack Obama feloldotta az őssejt-kutatások központi támogatásának korlátját.

A pápa fogadja ma az amerikai elnököt (MR1)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de ki az a Gyurcsányi?
2009. július 11. 11:54
Egyébként hogy zajlik egy ilyen audiencia? Egészen konkrétan a társalgás. Tehát ha mondjuk engem megválasztanak elnökké, oké elmegyek bratyizni a papával, no de mit lehet mondani? "Milyen szép időnk van"? Meg hogy, "kényelmes-e a rezidencia?"? vagy mint egy kisdiák, be kell számolni? vagy hogy zajlik ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!