Bekérették a zágrábi magyar nagykövetet Orbán Viktor kijelentése miatt

2022. május 10. 17:03

A horvátokat kiakasztotta a miniszterelnök azon félmondata, miszerint „Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle”.

2022. május 10. 17:03
null

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában elfogadhatatlannak nevezte az Oroszország ellen bevezetni kívánt uniós olajembargót, kijelentve: az felér a magyar gazdaságra ledobott atombombával, tekintve, hogy Magyarországra a gáz vezetéken keresztül érkezik Oroszországból, miután nincs tengeri szállítási kapacitásunk. A miniszterelnök úgy fogalmazott: 

„Természetesen, akinek van tengere, és vannak tengeri kikötői, az hajókon tud szállítani olajat a világ bármely pontjáról, de vannak országok, amelyeknek nincsenek tengerei, nekünk is lenne, ha nem vették volna el őket, de nincsenek jelen pillanatban, ezért Magyarországra orosz vagy bármilyen fajta olaj kizárólag csak csővezetéken érkezhet, a csővezeték egyik fele Oroszországban, egyik vége Oroszországban van, a másik pedig Magyarországon.”

A horvát külügyminisztérium szerint az ilyen kijelentések szükségtelenül rontják a két ország jó baráti viszonyát.

– írta a tárca közleményében, hozzátéve: „elítélünk minden területi követelést a szomszédos államokkal szemben”.

(MTI)

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

 

Összesen 397 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick69
2022. május 16. 11:54
Tuna Bar Peljesac, Trpanj https://goo.gl/maps/cw3jonnoQ7..
k-árpi
2022. május 12. 04:34
Az egyszeruseg kedveert legyen mondva: az a horvat, szerb, roman, ukran es osztrak aki rosszul van es elajul a Nagymarorszag hallatan, az szornyu buntudatban eli le eletet. A naczi nemetek is belebolondultak a naczi Hitleri buntudatukba, amit aztan az amcsi hatterhatalom ki is tud kenyelmesen hasznalni, azaz proxy haborgast kelteni. Az amcsik nem ők maguk akarjak padlora kuldeni Orbant, hanem a megsemmisitesi eljarast atengedik a proxykent mukodo horvat, szerb, roman, ukran es osztrak magyar gyulolo megbizottaiknak . Hogyan is kezdodott az ELSŐ vilaghaboru, peldaul?, vagy akarmelyik más haboru, amelynek kezdemenyezoi ne az amcsik, vagy angolszaszok lettek volna????? Akkor kell majd igazan rettegni a magyarnak, amikor a kulvilag magat a magyarnyelvet helyezi a celkeresztbe. Az lesz az utolso kegyelem dofes a magyarok kiirtasaban. Nem egyenesben fogja Amerika es EU végrehajtani a magyar nyelv genocide-ját, hanem a hienak rauszitasaval.
brekker
2022. május 11. 15:21
Régi vesszőparipám, hogy a Nagy-Magyarország térképeken miért Magyarországhoz tartozónak ábrázolják Horvátországot. Teljesen értelmetlen, ha megnézzük a nevezetes színes térképet. Trianon és a térképek https://tortenelemportal.hu/2012/06/trianon-es-a-terkepek/ http://1914-1918.btk.mta.hu/terkepek/222-az-osztrak-magyar-monarchia-etnikai-terkepe-1910
brekker
2022. május 11. 15:05
Na ilyen félreértésekhez vezet, amikor a Nagy-Magyarország térképeken Horvátországot is Magyarországhoz tartozónak ábrázolják. Miért nem lehet, a történelmi hűséghez igazodóan, a Kárpát-medencét ábrázolni Nagy-Magyarországként? Az egyszerűsítené a viszonyokat. Azzal együtt, hogy Fiume tényleg Magyarországhoz tartozott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!