A Szerb Haladó Párt nagyarányú győzelme valószínűsíthető a szerbiai választásokon

2020. június 21. 22:41

Győzött az Aleksandar Vucic államfő vezette Szerb Haladó Párt (SNS) a Szerbiában vasárnap tartott parlamenti választáson. Az első becslések szerint a szavazatok mintegy 63,4 százalékát szerezték meg.

2020. június 21. 22:41

A párt a legutóbbi két választáson, 2014-ben és 2016-ban is elsöprő diadalt aratott.

A Szabad Választásokért és Demokráciáért Központ (CeSID) és az Ipsos közvélemény-kutató adatai szerint a második helyen a Szerbiai Szocialista Párt végzett a voksok 13,3 százalékával. A CeSID és az Ipsos 44,1 százalékos feldolgozottság után közölt nem hivatalos adatai szerint a parlamentbe bejuthat még az Aleksandar Sapic olimpiai ezüst- és bronzérmes vízilabdázó nevével fémjelzett lista (3,9 százalék), ám sem a Szerb Radikális Párt (2,2 százalék), sem a Seprű 2020 néven induló ellenzéki lista (2,4 százalék) nem érte el a 3 százalékos parlamenti bejutási küszöböt.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2020. június 22. 07:59
Kezeljük ezt óvatosan, a nemzetiségi ellentéteket bármikor ki lehet robbantani.
kisgul
2020. június 22. 07:10
Tüntikézik már a "csendes többség?"
ejnyebejnye
2020. június 22. 06:44
"Néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy a magyar külügyminiszter a szerb kormánypárt kampányrendezvényén vegyen részt. Hogy most itt vagyok, bizonyíték arra, hogy még a legnehezebb dolgokat is meg lehet oldani, ha hiszünk bennünk" - emelte ki Szijjártó Péter."
Johanna
2020. június 22. 04:09
Ne bízz benne magyar! Vucsity ugyan úgy parolázik Merkel asszonynál és Makronnál ha egy kis pénzt szagol, mint Orbánnal. Rengeteg migránst enged be, és a miniszter(asszony?)nak hála a másság elfogadása és propagálása már a legfelsőbb körökből érkezik. Biztos ilyen barátra lenne szüksége Orbánnak? Mellesleg a kilencvenes évek szendvics osztogatásáról bojtár korában még nem is beszéltem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!