Alaptörvény-módosítás: a Jobbik a letelepedési kötvényt is beszüntetné

2016. október 18. 17:11

A Jobbik csak akkor támogatja az Alaptörvény módosítását, ha a letelepedési kötvényeket is megszüntetik – mondta Vona Gábor, miután Orbán Viktorral tárgyalt. A Jobbik elnöke szerint Orbán Viktor beszélgetésük során világossá tette, hogy erre nem vonatkozik a módosítás.

2016. október 18. 17:11

A Jobbik csak akkor támogatja a kormány alaptörvény-módosítási javaslatát, ha a letelepedési kötvényt is beszünteti a kormány – derült ki Vona Gábor sajtótájékoztatójából, amit azután tartott, hogy Orbán Viktorral tárgyalt a módosítás támogatásáról. A Jobbik elnöke szerint Orbán világossá tette: a letelepedési kötvényre nem vonatkozik az alkotmánymódosítás.

A Jobbik csak olyan alaptörvény-módosítást tud támogatni, amely a migrációnak és a betelepítésének mindenféle formáját elutasítja. Se szegény migráns, se gazdag migráns ne legyen betelepíthető Magyarországra; se szegény terrorista, se gazdag terrorista ne érkezhessen Magyarországra; se Jean-Claude Juncker ne tudjon Magyarországra telepíteni bevándorlókat, se Rogán Antal ne tudjon Magyarországra telepíteni bevándorlókat; se pénzért, se ingyen ne lehessen Magyarországra betelepíteni, se a kerítésen keresztül ne érkezhessen terrorista Magyarországra, se a letelepedési kötvény által” – összegezte Vona a párt álláspontját.

Elmondta: arra kérik a Fideszt, hogy ne támasszanak feltételeket, hanem mindenféle migrációt, mindenféle betelepítést utasítsanak el az alaptörvény-módosítással. Ha ez nem történik meg, akkor szerinte a módosítás csak trükközés.

Vona Gábor tájékoztatása alapján 30-40 perces négyszemközti találkozót folytattak a miniszterelnökkel, amelynek tartalmi érdemi része 15-20 percig tartott. Emlékeztetett, két hete azért kezdeményezett egyeztetést a miniszterelnöknél, mivel értelmezési vita alakult ki közöttük arról, hogy a letelepedési kötvényekre is vonatkozik-e az alkotmánymódosítás tiltása. A találkozón egyértelművé vált, hogy a kormányfő szerint a kötvényeket árusítását nem tiltja az alaptörvény-változtatás – tette hozzá.

A jobbikos politikus kérdésre válaszolva azt mondta, úgy látta a miniszterelnöknek „komoly fejfájást” okozott a Jobbik álláspontja és abban maradtak, hogy „ő ezt átgondolja”.

Összesen 848 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dvorino
2016. október 19. 13:48
Most legalább kiderül mennyire fontos a Fidesz éhes, telhetetlen holdudvarának a letelepedési kötvényes milliárdos buli, aminek vesztese a magyar pórnép. Kompletten.
Sulammit
2016. október 19. 13:43
Nem te vagy aki feltételeket támasz? Nem te vagy aki most zsarolja a kormányt?
Mich
2016. október 19. 13:35
E mögött a "zseniális húzás" mögött biztos az van, hogy Vona jobban szereti a MUSZLIMOKAT, mint a magyarokat. Ez az ő szívügye....
totyalaci
2016. október 19. 12:40
Bocsi fiuk lányok, de itt néhány bejegyzés mintha kétségbe vonná a Vona kérésének jogosságát. Miért is? Mert fogást talált a Viktoron? Hát mondjuk sz.r ügy. De ezzel együtt jogos és ügyes húzás is.Kár lenne tagadni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!