Fej-fej mellett Bécsben az SPÖ és az FPÖ

2015. szeptember 19. 15:12

Vagy Strache, vagy Häupl: két jelöltre szűkült le a bécsi főpolgármester-választás. Két százaléknyi eltérés van már csak a Bécset jelenleg is irányító szociáldemokraták és a jobboldali populista Osztrák Szabadságpárt között a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint.

2015. szeptember 19. 15:12

A szociáldemokrata SPÖ 22 nappal a bécsi főpolgármester-választás előtt a számára katasztrofális eredményt jelentő 35 százalékon áll, ami 9 százalékkal kevesebb, mint amennyit 2010-ben kaptak. A jelenlegi szocdem főpolgármester, Michael Häupl mindent meg is tesz, hogy ezen változtasson, egy százaléknyi erősödést el is könyvelhetett a párt az előző héthez képest. Csakhogy a legfőbb kihívó, a jobboldali populista FPÖ és vezére, Heinz-Christian Strache is erősödik, immáron 33 százalékon áll Bécsben a Szabadságpárt. 2010-ben csak 25,8 százalékot kaptak.

Ha nem a városi közgyűlés döntene, hanem közvetlenül választanák a bécsi főpolgármestert, nem lenne ennyire rózsás a kép Strache számára.

Az OE24 közlése szerint a bécsiek 50 százaléka kifejezetten szeretné, ha Häupl maradna a város élén, és csak 30 százalék áll ki HC Strache mellett, a fogtechnikus végzettségű pártelnök személyes támogatottsága tehát alacsonyabb, mint a pártjáé. A néppárti és a zöld jelöltek 8-8 százalékos támogatottsága pártjuk helyzetén is meglátszik: 12 százalékkal a Zöldek a harmadik legerősebb erő, az ÖVP 10 százalékon áll, és újoncként a liberális Neos is küldhetne képviselőket a városi közgyűlésbe a maga 7 százalékával.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. szeptember 19. 16:27
Vacak bolsevista propaganda cikk.
Akitlosz
2015. szeptember 19. 16:26
Két százaléknyi eltérés van már csak a Bécset jelenleg is pusztító vörös, bolsevik szociáldemokraták és a nemzeti Osztrák Szabadságpárt között a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint.
packó_
2015. szeptember 19. 15:57
Az ottani török és más kisebbség mind a szocdemekre szavaz. Ez például értelmet ad annak, hogy miért kapálóznak ennyire ballibsiék a bevándorlókért.
SwordFish
2015. szeptember 19. 15:56
Még besétál néhány tízezer afgán-szír túrista Bécsbe és Strache biztosan győz. >:-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!