Pályázat: túljelentkezés miatt lefújva

2012. október 05. 12:05

A legutóbbi és egyben legnépszerűbb TÁMOP-os pályázaton az első napon kialakuló túljelentkezés miatt nem kerülhet sor a meghirdetett pénzek szétosztására – írja az Index.

2012. október 05. 12:05

Túljelentkezés miatt technikailag vallott kudarcot a Társadalmi Megújulás Operatív Program „Innovatív iskolák fejlesztése” nevű pályázatának elbírálása – írja az Index. Az oktatáshoz kapcsolódó kiadásokra Közép-Magyarországon 1,3 milliárd forint volt a keret az ország többi részére 15,13 milliárd forintos keretet szabtak. A 376 közép-magyarországi pályázó 34 milliárd forintot igényelt, míg az ország többi részének 1181 pályázója 120 milliárd forintot szeretett volna megkapni.

A hírportál értesülései szerint az eddigi legnépszerűbb TÁMOP-os pályázatot  a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyszerűsített módon kívánta lebonyolítani. A könnyítések értelmében a formailag helyes pályázatot benyújtó pályázó automatikusan megnyeri a megpályázott összeget, egészen a pályázati keret kiürülésének napjáig. 

A pályázati keret kiürülése napjáig mindenki nyerhetett volna, ám rögtön az első nap túljelentkezés volt, a szabályok szerint pedig a túljelentkezés napján benyújtott pályázatok érvénytelenek. A szokatlanul egyszerűen elnyerhető és szokatlanul nagy összegeket – iskolánként akár 300 millió forintot – biztosító pályázatok problémáinak megoldásán az NFÜ már dolgozik – mondta el az Indexnek Csepreghy Nándor, a szervezet szóvivője.

 

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pimepime
2012. október 05. 14:59
A kormány valósághoz való viszonya:1/10-1/20
rogananti
2012. október 05. 12:29
Lefordítom magyarra: simicska nem pályázott, illetve nincs pénz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!