A könnyedség nem azonos a trehánysággal

2022. június 15. 20:52

A laza is lehet kitalált: változatosan és egyedien öltözködni a nyári melegben is lehet, sőt érdemes!

2022. június 15. 20:52
Schiffer Miklós

A casual-életérzés szinte életünk minden területét elérte már. Az antisikk korát éljük, amikor a feliratos és cifra számít menőnek, szemben a minőségivel és a felirat nélkülivel. De miközben azt tapasztaljuk magunk körül, hogy az utcakép már a lazánál is lazább, hogy az alakvesztett bermuda, kinyúlt póló és flipflop papucs kombik mindent ellepnek körülöttünk, olyan ruhadarabok is lassan visszatérni látszanak, mint a fehér zakó, a fehér öltöny, a puplining vagy a bőrtalpú tassel loafer (nálunk marad a makkos cipő).

Változnak a viselés módjai, hiszen a fehér öltönyt nem gabardingyapjúból – s nem ropogósra vasalt kék csíkos inggel, szorosra csomózott nyakkendővel – viseljük, mint azt Cary Grant szokta, hanem mosott pamut vagy kevert szálas alapanyagból, puha, fehér talpas sneaker lábbelivel és bátran mélyre kigombolt leninggel. Az ilyen darabok felbukkanása azt jelzi, hogy az „öltözködés kora” talán visszatér, és a covidjárvány által szinte teljesen lenullázott utcai stílus lassan magához tér. A béleletlen pamut- és len-, valamint leheletfinom gyapjúból szabott zakók és öltönyök, a csontszínű, fehér és kék pamutnadrágok, a ropogós pamut­ingek, a lazán gyűrött, bátran színes leningek és a könnyed lenpulóverek ismét keresettek lettek.

Fotó: Mandiner-archív
Fotó: Mandiner-archív
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!