Jövő év elején indulhat a visegrádi államok közös rádiója

2016. november 15. 12:36

Jövő január elején indul a visegrádi országok közös rádióadója. Elsősorban egymás kultúráját szeretnénk megmutatni – mondta Barbara Stanisławczyk, a Lengyel Rádió vezetője az M1 műsorán. A lengyel közrádió vezetője az együttműködés másik fontos területeként a politikai programokat említette.

2016. november 15. 12:36

A remények szerint jövő január elején indul a visegrádi négyek – Lengyel- és Csehország, Szlovákia és Magyarország – közös rádiója. Erről a Lengyel Rádió főigazgatója beszélt az M1 aktuális csatorna keddi műsorában. Barbara Stanisławczyk arra emlékeztetett: hosszú múltra tekint vissza a térség közszolgálati médiumainak együttműködése.

Elsősorban egymás kultúráját szeretnénk megmutatni – jegyezte meg, ennek eszközeként a közös műsorokat és a programcserét említette. Közölte, hogy a térség egyre nagyobb szerepet játszik az európai kultúrában, és ebben a médiának jelentős szerepe van.

A lengyel közrádió vezetője az együttműködés másik fontos területeként a politikai programokat említette, a működésről szólva pedig azt mondta: a négy nyelven megszólaló rádió az itt legfontosabb kérdésekkel foglalkozik majd. Barbara Stanisławczyk hozzátette, „mi nagyon sok mindent védünk itt, Európában”. Mint mondta, ugyanakkor cél az is, hogy az egyes államokban működő kollégák együttműködjenek egymással.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2016. november 16. 11:39
NAGYON JÓ, előbb rádió, tv, majd váljunk ki együtt az európai unióból, de maradjunk együtt!
noMores
2016. november 15. 19:03
Vajnabandi eximbankos hitelbol....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik