Vélelmezés, bizonyítás

2016. október 18. 12:34

A román korrupcióellenes ügyészség bírálói ritkán tudnak bizonyítékot is felsorakoztatni állításuk alátámasztására.

2016. október 18. 12:34
Rostás Szabolcs
Krónika

„Nem telik el nap anélkül, hogy ne érné bírálat az erőszakszervezet hosszú ideje megkülönböztetett figyelem övezte tevékenységét. Ami érthető is, hiszen mint mindenben, a vádhatóság munkájában is lehet hibát találni, másrészt a DNA nem »csak« egyéni sorsokat képes befolyásolni, hanem gazdasági és politikai csoportok érdekeit is sért(het)i.

Legutóbb a sorrendben második legfőbb romániai közjogi méltóságnak számító Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök ment neki a vádhatóságnak, egyenesen bojkottra szólítva fel a törvényhozást az intézménnyel szemben. A liberális politikus szerint az ügyészség politikai kézi vezérlésre működik, és a választások közeledtével kifejezetten a megmérettetés befolyásolása érdekében fabrikál ügyiratokat.

Tiszta sor: ha ez mind igaz, akkor a DNA-t nem bojkottálni, hanem felszántani kell. A baj csak az, hogy a korrupcióellenes ügyészség bírálói ritkán tudnak bizonyítékot is felsorakoztatni állításuk alátámasztására.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dracula
2016. november 17. 11:47
"A román korrupcióellenes ügyészség bírálói ritkán tudnak bizonyítékot is felsorakoztatni állításuk alátámasztására. " RITKÁN ? Elég egyszer! Aki negyszer hazudik,az mindíg hazudik! Különben ez a Rostás kivel is tart? Ez az "ügyészség" Székelyföldön a hatalom fegyvere a székelység ellen. Ja, az egy Rostásnak nem fáj.
paraklétosz
2016. október 19. 14:57
Nem gondolom, hogy a DNA-t PONT egy magyar újságírónak kellene védeni. Hacsakenem...
Szúnyog
2016. október 19. 14:57
Az ami Ráduly Róberttel történt az nem elég? Rostás munkáltatója ugyanaz, mint a DNA-é?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik