Öbama: szóvicces pólók eladásával támogatják Van der Bellen kampányát

2016. szeptember 27. 21:55

Fan der Bellen! Erre a szójátékra alapozva nyitott webshopot az osztrák elnökválasztáson függetlenként induló, de egyébként zöldpárti Alexander Van der Bellen támogatására egy őt támogató csoport. Alig hatezer forintért vehetünk egy az elnökjelölt fejét ábrázoló pólót Öbama felirattal.

2016. szeptember 27. 21:55
Bukovics Martin

A Bécs-szerte megrendezett egész napos koncertsorozatot követően szintet lépett az Alexander Van der Bellent támogató civil csoport kampánya: most netes pólóboltot indítottak, ahol szóviccekkel megtámogatott kampánypólók sokaságát lehet megvásárolni. A poénokat javarészt az osztrák elnökválasztás második fordulóját hajszállal megnyerő, függetlenként induló egykori zöldpárti elnök közgazdász nevére építették. kozeMár a webshop neve is egy szójáték: Fan der Bellen.

Természetesen készült ilyen névvel póló is Van fanjainak. 19,20 euró, biopamut.

Fun der Bellen feliratú darab sajnos vagy szerencsére nincs.

Ugyanez a minta jelenik meg a Van der Bellen professzori imidzsét saját testükön reklámozni vágyók potenciálisan kedvenc darabján is. Elnökprofesszor!

Az online bolt impresszuma szerint a Van der Bellent támogató civileknek egy centnyi bevétele nincs a ruhadarabokból, a bevétel egésze egy olyan céghez megy, ami online összeállítható pólókat készít el, majd szállít ki a kedves ügyfélnek. Hogy miért éri akkor ez meg a politikus támogatóinak? Mert divatot akarnak belőle csinálni.

Vienna Fall/Winter Collection 2016. Ready-to-wear.

Ez itt rögtön a mennydörgés osztrák atyaúristene, a Thunderbellen. Ezt biopamutból készítették, 25.80 eurót kérnek el érte, az áfa már benne van, a szállítás nincs.

A Thunderbellen hátulja se rossz, csak úgy duzzad a győzni akarástól. Veni, vidi, vici, írják róla. Victory 2016: egy kifejezetten viccesre sikerült darab zenekarok turnépólóiról másolva, áthúzva az elhalasztott harmadik forduló eredeti október 2-i dátumát, amire normál esetben nem is lett volna szükség. Csakhogy a történelem kétszer is közbeszólt. Először azzal, hogy Van der Bellen ellenfele, Norbert Hofer pártja, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) a szavazás során tapasztalt számos szabálytalanságra hivatkozva sikeresen megóvta a második forduló eredményét, így azt meg kell ismételni, másodszor pedig azzal, hogy a levélszavazás körüli ismételt problémák miatt a belügyminiszter szeptemberben úgy döntött, december 4-re csúsztatja a harmadik fordulót.

A póló felirata már csak azért is vicces, mert az osztrák elnökválasztás első fordulójában, április 24-én Norbert Hofer kapta a legtöbb szavazatot.

Szavazzon a változásra ruhás szekrényében is! Hordja az osztrák Obamát, Öbamát!

Méltó válasz lenne a 2018-as magyarországi választási kampányban a CÖF részéről előrukkolni egy Orbán Victory feliratú 1, vászontáskával 2, atlétával 3, hűtőmágnessel.

Melyik a legviccesebb?
Fan der Bellen
Professor President
Thunderbellen
Öbama
Mindegyik adja
Nincs olyan, hogy osztrák humor
Poll Maker
 
 
 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paraklétosz
2016. október 01. 09:27
Hát a vizet jól szíjják-e?
sersem4
2016. szeptember 28. 22:47
Ha lófarkas zászló lobog a Hofburgon, arról nyomjatok majd vicces pólókat. Hangosan fogok nevetni, még a térdeim is csapkodni fogom közben, tiroli módra.
Wendriner
2016. szeptember 28. 18:25
Ez olyan , mint a Falus lova.
Héja
2016. szeptember 28. 18:25
Vn der Billen. A vesztés irányába. Az efféle ostoba ötletek tuti bukkantyúk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik