Demokrácia ez, Amerikából nézve?

2016. szeptember 14. 16:34

Úgy értelmezik-e Amerikában a demokráciát, mint ahogyan Bukarestben értelmezik, hogy ha három farkas és egy bárány találkoznak, akkor demokratikusan megszavazzák, hogy mit fognak vacsorázni?

2016. szeptember 14. 16:34
Antal Árpád
Facebook

„Az értékek melyeket az Egyesült Államok képvisel, a jólét, a demokrácia az mindig Nyugat irányából jött és jön, ezért mi Nyugat felé nézünk. Viszont feltettük ma az amerikai nagykövetnek azt a kérdést, hogy lehet-e vallásszabadság olyan körülmények között, hogy közben elveszik az egyházi javakat, úgy értelmezik-e Amerikában a demokráciát, mint ahogyan Bukarestben értelmezik, hogy ha három farkas és egy bárány találkoznak, akkor demokratikusan megszavazzák, hogy mit fognak vacsorázni?

Egyenlőség-e az, hogy minket naponta zaklatnak azért, mert szeretnénk használni az zászlónkat, de más megyékben szabad ugyanezt, rendben van-e az, hogy mi a bíróságot járjuk, mert különböző rendszerek mögül egy ember folyamatosan feljelent minket és éppen a tegnap kaptam a feljelentést, hogy a Székely Mikó Kollégium száz éve ott lévő feliratot is levegyük? Elmondtam a nagykövet úrnak, hogy a független román bíróság arra fog engem kötelezni, hogy egy műemlék épületről levegyem a magyar feliratot, és ha nem veszem le, akkor naponta 150 euróval fognak büntetni.

Demokrácia ez, Amerikából nézve?

Ismertettük a nagykövettel, hogy egy olyan regionalizációs terv van előkészítve, mely arról szól, hogy az önkormányzatokat is kivegyék a magyar közösség kezéből és a székelyföldi magyar közösséget egy olyan régióba akarják beolvasztani, ahol a magyarság nem lesz már többségben. Mi ezzel kapcsolatban elmondtuk, bizonyos kérdésekben nincsen kompromisszum, ahogy megakadályoztuk Ceausescu idejében azt, hogy beolvasszák Kovászna megyét, ahogy szembeszálltunk Basescu vagy Dragnea regionalizációs tervével, szembe fogunk szállni bárkivel, mert vannak olyan ügyek melyekben nem tudunk és nem fogunk kompromisszumokat kötni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robag
2016. november 20. 20:32
Sok erőt és kitartást kívánok nekik.
lenhardt.ibolya@gmail.com
2016. november 20. 20:31
Ahová Amerika demokráciát vitt, ott sajnos nagy bajok történtek... Talán jobb volna, ha megtartanák maguknak a sajátságos demokrácia szemléletüket...
Fahrenheit 451
2016. november 20. 13:43
"Úgy értelmezik-e Amerikában a demokráciát, mint ahogyan Bukarestben értelmezik, hogy ha három farkas és egy bárány találkoznak, akkor demokratikusan megszavazzák, hogy mit fognak vacsorázni?" hajszálpontosan úgy, ahogy Magyarországon értelmezik.
Fahrenheit 451
2016. november 20. 13:28
nem változott semmi.. ma kétmillió fidesznyik uralkodik a tízmilliós Magyarországon, ami a Kádár-érában addig fajult, hogy 800 ezer párttag és 40 ezer munkásőr uralkodott a tízmillión.. persze, azt megtámogatta a Nagy Testvér, de belterjes hadsereg is volt.. amely tapasztalatból a fidesz kormány most keleti nyitásban dolgozik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik