HC Strache: Olyan, mintha egy banánköztársaságban élnénk

2016. szeptember 13. 12:54

Gondoljuk csak át, miféle kritikák érkeznének Ausztriából, ha Magyarországon alakult volna ki ilyen helyzet, mondta az osztrák elnökválasztás elhalasztását követően az FPÖ elnöke.

2016. szeptember 13. 12:54

„Botrány! Ez a kormány vagy nem képes, vagy nem tud, vagy nem is akar időben megrendezni egy választást” – fakadt ki pártja videócsatornájának Heinz-Christian Strache. Az osztrák jobboldali populista FPÖ első embere azután, hogy hétfőn hivatalosan is bejelentette az osztrák belügyminiszter, hogy a levélszavazás körüli problémák miatt elcsúsztatják az eredetileg október 2-ára tervezett osztrák elnökválasztás harmadik fordulóját.

Strache szerint figyelemreméltó, hogy már megint a levélszavazatok körül robbant ki botrány, pártja ezért egyszer és mindenkorra le akar számolni ezzel a lehetőséggel, és az így történő szavazást csak a külföldön tartózkodó vagy élő osztrákok számára tenné lehetővé. Az FPÖ elnöke reagált az egyik elnökjelölt, Alexander Van der Bellen kijelentésére is, miszerint van annak egy bizonyos sármja, hogy csúszik a választás időpontja: „Emlékszünk még egy nyári interjújára, melyben arról beszélt, hogy van egy gond október 2-vel: akkor még nem tért vissza minden egyetemista.”

HC Strache szerint kicsit arra emlékeztet a kialakult helyzet, mintha Ausztria időközben banánköztársasággá alakult volna át: „Gondoljuk csak át, miféle kritikák érkeznének Ausztriából, ha mindez Ukrajnában vagy Magyarországon történt volna!”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cereal killer
2016. szeptember 19. 13:46
"Képzeljük el, hogy Magyarországon kiderül, egy országos választáson sok százezer szavazatot illetéktelen személyek számolnak meg, illetve maradnak egyedül szavazatok százezreivel órákra. Egy ilyen esetben körülbelül neutronbombát dobnának Orbán Viktorra. Junker személyes utasítására. Aztán képzeljük el, hogy egy országos választást technikai okokra hivatkozva elhalasztanak, amely már amúgy is egy csalások százezreinek kiderülése miatt érvénytelen választás megismétlése. És amelyet simán az ellenzék nyerne meg a közvélemény-kutatások szerint. Már másnap egy német helytartó zászlaját lengetné a szél a Budai Váron. AUSZTRIA NEM DEMOKRÁCIA TÖBBÉ! Viszont kétségtelenül liberális. Itt az ideje, hogy a Magyar Kormány megvizsgálja, az osztrák folyamatok veszélyeztetik-e Magyarország biztonságát, az ottani magyar kisebbség életét, illetve milyen eszközök állnak rendelkezésre arra, hogy az osztrák népet megmentsük a liberalizmus karmaiból. Vegyük figyelembe, hogy komoly menekülthullámra kell számítanunk abból az irányból, hiszen a liberálisok gátlástalanul üldözik el az őslakosságot a lakhelyéről és telepítenek a helyére Afrikából behívott muzulmánokat. Azt is vegyük figyelembe, hogy Ausztria majd két évszázadon keresztül tartotta rabszolgasorban, elnyomva Magyarországot, jelentős számú idegent telepített ide és magával rántotta a világtörténelem addigi legpusztítóbb háborújába. Mindezeknél ijesztőbb azonban, hogy Ausztria volt Hitler utolsó szövetségese, majd egymillió katonát adott a nácizmusnak, akik egészen az utolsó napig, 1945. május nyolcadikáig harcoltak a tömeggyilkos rezsim fennállásának meghosszabbításáért. És azt sem felejthetjük el, hogy a magát jelenleg Ausztriában konszolidálni igyekvő liberális rezsim vezető rétege mind rasszista indítékból, mind sértettségből máig minket okol nagyhatalmi státuszuk elvesztésért, és a nemzeti szabadság melletti elköteleződése okán halálosan gyűlöli Magyarországot. Szomszédunkban egy olyan diktatúra van születőben, amely fél saját állampolgáraitól és képes lehet a belső konszolidációja elősegítése érdekében akár szomszédai ellen is fordulni. És mindez akkor, amikor a demokrácia már majdnem teljesen kiteljesedett Európában, hiszen Lukasenko Belorussziájában is végre bekerült egy ellenzéki képviselő a parlamentbe! Igaz, ott legalább megtartják a választásokat. (Csekély értelmű medvebocsok számára megjegyzem, hogy ez egy paródia.) (Vagy nem.)" http://kiettemeg.pestisracok.hu/2016/09/osztrak-veszely/
nick89
2016. szeptember 15. 11:22
"Roland példája is azt mutatja, hogy akármit is tesz, mindenki saját magáért felelős." (Orbán Mengyi Rolandról a Fidesz múlt heti balatonfüredi frakcióülésén.) Wazze, és a többi megússza??? Péztáros Lőrinc megússza? P. Sándor megússza?
luga
2016. szeptember 15. 09:40
Mi el tudjuk képzelni. A pöffeszkedő osztrákoknak az természetes, ha csalnak a választásokon, és húzzák halasztják a pótválasztást, hátha csoda történik. Remélem, nem fog.
22-es csapdája
2016. szeptember 14. 20:22
Ez arra enged következtetni, hogy megválasztásukkal egyáltalán nem az erős, önálló, nagyhatalmi pólus kialakítása a cél az EU-ból, hanem épp ellenkezőleg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik