Van der Bellen: Nyerni fogok!

2016. szeptember 12. 14:10

A zöld osztrák elnökjelölt sajnálja, hogy nem október 2-án rendezik az elnökválasztás harmadik fordulóját, ugyanis biztos benne, hogy ő nyerne. Szerinte ez december 4-én is így lesz.

2016. szeptember 12. 14:10

Sajnálatosnak, de helyesnek tartja az osztrák elnökválasztás eredetileg október 2-ára kitűzött harmadik fordulójának december 4-ére csúsztatását Alexander Van der Bellen. A függetlenként induló ős-zöld közgazdászprofesszor hétfőn tartott sajtótájékoztatóján elmondta, be kell látni, hogy a rosszul ragadó borítékok miatt előfordulhat, hogy egy-egy érvényesen leadott szavazat végül érvénytelennek minősül a szavazatszámlálás során.

Most gyakorlatilag a negyedik választási kampány indul be, mondta Van der Bellen. „Egészen nyíltan megmondom: jobban örültem volna, ha már október 2-án választhatnánk” – fogalmazott az elnökjelölt, aki ezt azzal indokolta, hogy most olyan széleskörű támogatottságot érez maga mögött, mint tavasszal, amikor picivel bár, de a levélszavatok megszámlálását követően megnyerte a második fordulót: „Egészen biztosan nyernénk, ha október 2-án szavaznánk.”

Alexander Van der Bellen úgy látja, ez december 4-én is így lesz: „Lehetetlen megmondani, kinek használ az időpont elcsúsztatása. A politikai környezet sokat változhat még addig, bármi megtörténhet, ezekre nincs ráhatásunk.” Felidézte, hogy az első fordulót követően hétről hétre növelni tudta támogatottságát egészen addig, hogy a második fordulóban legyőzze Norbert Hofert, az FPÖ jelöltjét. „Ez most is így lesz” – fogalmazott hétfői bécsi sajtótájékoztatóján az osztrák zöldek egykori elnöke.

A kérdésre, miszerint vajon romlott-e Ausztria megítélése az elnökválasztás körüli botrányok miatt, úgy válaszolt: történt, ami történt, reméli, ki lesz vizsgálva, hogy pontosan mi történt. Hozzátette: lehet, hogy itt-ott nevetni fognak az osztrákokon, de más országokban is vannak furcsa dolgok, amikre inkább jobb nem kitérni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MrStokes
2019. január 14. 20:42
Csalót miért engednek újra a választásra ???
Tiszafa
2019. január 14. 20:40
Talán azt gondolják, hogy decemberig jobban el tudják hülyíteni az osztrák népet, mint amit a kitolt idő miatt az ott lévő migránsok terrorja ártani fog a helyzeten? Nagyon öngól szaga van ennek. Vagy már a jelenlegi csaló hatalom látja, hogy a liberális leépülés visszafordíthatatlan, és még 2 hónapos lauftot ad magának, hogy a visszavonulásukat a későbbiekre tekintettel minél hatékonyabban lerendezze?
matykox
2019. január 14. 20:40
Egyértelmű! A szokásos EJU-libsi taktika. HA netán most se lesz az ügy tiszta, akkor lesz náluk is MÚK! (A fiatalkák kedvéért: '56 után ettől fostak Kádárék: a MÚK a "Márciusban Újra Kezdjük" jelszó volt...)
röviden
2019. január 14. 20:39
Neki már mindegy, aki egyszer "hibákkal", vagyis csalással nyert, az úgyse lesz "teljesértékű" elnök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik