A kibicnek semmi sem drága

2016. augusztus 25. 15:35

Victor Ponta ideiglenesnek gondolja tavalyi kényszerű háttérbe vonulását, és csupán a megfelelő alkalomra vár, hogy visszatérhessen a bukaresti politika első vonalába.

2016. augusztus 25. 15:35
Rostás Szabolcs
Krónika

„Nem lehet nem észrevenni, hogy Ponta és a többi PSD-s ugyanúgy megpróbálja bevonni a belpolitikai csatározásokba a román diaszpórát, mint a magyarországi ellenzék, amely a választójoggal rendelkező külhoni magyar állampolgárokra mutogatva követeli a levélszavazás biztosítását a külföldre telepedett anyaországiak számára. (Miközben nem vitás, hogy a levélszavazás utóbbiakat is megilletné.) Mindez annak az előjele, hogy az év végi parlamenti megmérettetés kampánya ugyanolyan mocskosnak ígérkezik, mint a két évvel ezelőtti államfőválasztást megelőző korteshadjárat.

Az erkölcsi szempontból az elmúlt 26 év egyik legkártékonyabb román politikusának számító volt miniszterelnök azzal a hagymázas forgatókönyvvel magyarázza tavalyi lemondása okait, miszerint a tüntetők kormányzati épületek felgyújtására, polgárháború kirobbantására készültek. Már csak az marad, hogy bízzunk a választók józan ítélőképességében, és reménykedjünk, hogy Ponta nem fog visszatérni a politikai porondra, hazugságon nyugvó elméleteivel pedig csak kibicként traktálhatja a közönséget.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paraklétosz
2016. augusztus 28. 16:00
Függetlenül Ponta személyétől, de miféle demokrácia az, amikor egy diszkótűztől felhevült párezres tömeg farvizén az elnök egy "brüsszelita-sorosista" saját kormányt kényszerít az országra? Olyan technokraták voltak, hogy fél év alatt kormánytagok felét le kellett cserélni, mert "nem értettek hozzá".
nick89
2016. augusztus 25. 19:28
Ingyenbékávét is ígér?
alex.leopardi
2016. augusztus 25. 18:49
a Plagizátor
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik