Szabadság, egyenlőség, testvériség

2024. május 20. 17:12

Az egyenlőség fogalma lételméletileg azért hamis, mert az emberi létezés lényege egy végtelen szellemi hierarchia.

2024. május 20. 17:12
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

Nyitókép: Képernyőfotó

„Ám a nyugatias modernitás létértelmezési logikája és erre épülő lét-berendezkedése totálisan szembe megy ezzel, vagyis az általa értelmezett szabadság, ami e hármas jelszóban is szerepel, az a lét-pusztítás »szabadsága«, amit ugyan lehet ünnepelni, de akkor nem kell csodálkozni a világ által ma átélt borzalmakon, amelyek logikus következményei mindennek.

Az egyenlőség fogalma lételméletileg azért hamis, mert az emberi létezés lényege egy végtelen szellemi hierarchia, vagyis a »szent uralma« (ami a hierarchia magyar fordítása). Ez a hierarchia örök, evilági, »időbe vetett« hatalmak ezen soha nem lesznek képesek változtatni. Változtatni ugyan nem képesek, de folyamatos deformálására s degenerálására sajnos igen. Az emberi világ akkor élheti át a szabadságot, ha ebben a végtelen szellemi hierarchiában mindenki »rálát« magára és az alatta lévőkre, akiket atyai jóindulattal segít a létmegértésben, miközben gyermeki alázattal tekint azokra, akik e hierarchikus rendben felette állnak.

Méghogy felette? Kérdez vissza erre indulattal a tömegegyén, a globális minimál-én, hisz egyenlőség van! Az egyenlőség fogalmának globális konstruktőrei elégedetten hátradőlnek, hisz a minimál-én abszolút önmagával azonos lényegként éli át azt, amit e konstruktőrök benne hamis identitásként felépítettek. Megvalósul tehát az »egyenlőség« mert a hamis narratívák totális uralma mindenkire »egyenlően« és mindent meghatározó módon hat, és ezzel a kör bezárul. Mindezek után már talán nem is nagyon lepődünk meg azon, hogy a harmadik fogalom, a testvériség teszi teljessé e destruktív uralmat. Miután a szabadság a rend lerombolásának »szabadsága«, az egyenlőség a »csinált« hamis világértelmezés legprimitívebb szintjének »egyenlővé« tétele, ezek után a »testvériség« mi lehetne más, mint a szeretet minden formájának földdel »egyenlővé« tétele.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­­­k­­e­l­­­d­ ­­a­­ ­­s­­z­e­x­­­i­­­ ­­­p­­­u­­n­­c­­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
hallgató
2024. május 29. 17:15
Az egyenlőséget és az egyéni méltóságot hirdető ballibek mandineres trollkommandójának minden hozzászólásából süt a jobboldaliak lenézése és dehumanizálása.
Wolfram004
2024. május 20. 23:39
Olvasgatom a kommenteket, és megdöbbent, az emberek mennyire képtelenek elvont fogalmakban gondolkodni, mennyire nem értik a metaforákat, a lét szellemi síkjának boncolgatása pedig nem csupán bamba értetlenséget, de egyenesen agressziót vált ki egyesekből. De csak az egyik szemem nevet ezen... :/
lhotx
2024. május 20. 21:53
Nyolcszor nagyobb emberiségben tanyasi számítás szerint is nyolcszor több lángelme, nyolcszor több szörnyeteg, nyolcszor több selejt terem. Valami rosszat mondtam?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!