Nagy Márton: Gyümölcsöző Magyarország és Kína kapcsolata (VIDEÓ)

2024. május 08. 15:17

A nemzetgazdasági miniszter interjújában hangsúlyozta azt is, hogy tiszteleten alapul a két ország együttműködése.

2024. május 08. 15:17

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter nemrég a világ egyik legnagyobb hírügynökségének, a kínai Xinhua-nak nyilatkozott, melyet a vg.hu szemlézett.

A május 3-án adott interjúban a tárcavezető hangsúlyozta,

tiszteleten alapul a két ország együttműködése, ennek köszönhetően az emberek között is van egy jó kapcsolat”.

A miniszter kiemelte a Bank of China magyarországi jelenlétét. Mint ismert a hazánkban 21 éve jelenlévő pénzintézet 

Budapestet választotta kelet-közép-európai központjának is.

Nagy nyilatkozatában továbbá méltatta Kína elektromos átállás terén elért eredményeit. A távol-keleti ország meglátása szerint egyszerre fejleszti a vállalatokat és az infrastruktúrát, illetve ösztönzi az embereket, hogy vásároljanak elektromos autót.

A tárcavezető arról is szólt, hogy 

a protekcionizmus egy tévút, zsákutcába viszi a gazdasági fejlődést.

 Főleg az elektromos autózás terén, ahol csakis a verseny kényszerítheti ki Európában, hogy a versenyképesség javuljon.”

Ezt is ajánljuk a témában

A kínai elektromos autók titka egyetlen mondatban

Egy-egy elemzés időnként belefullad a részletekbe. Ezt a hibát nem követte el a világ egyik vezető katódgyártójának elnöke, aki pedig maga is nyakig ül a szakmai érvtengerben. Egyetlen tűpontos mondat, és minden a helyére kerül.

Nagy Márton azt megelőzően adott interjút a hírügynökségnek, hogy május 8-án hazánkba látogat a kínai államfő

Várhatóan több fontos megállapodást aláírnak a felek, ami Magyarország gazdasági fejlődését is érdemben meghatározhatja – tekintett a jövőbe a lap.

Ezt is ajánljuk a témában

Az interjú videós összefoglalóját alább tekintheti meg:

Érdekesség, hogy a Xinhua hírügynökség csak Kínában több mint egymilliárd embert ér el, miközben kiterjedt nemzetközi hálózata révén szinte a világ minden régiójában jelen van. Nemcsak Kína belső eseményeiről, hanem a világ minden részéről származó híreket is közvetít – ismertette a Világgazdaság.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­­g­­a­z­­i n­i­­m­­f­o­­­m­­­á­­­n­i­á­k­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. május 14. 12:08
A tiszteleten alapul. Ja! Mint a csendőrpertu. Kínában 13 olyan város van, aminek a népessége nagyobb egyenként, mint egész Magyarországnak összesen. De bivalygeciben jók leszünk! Majd adnak cserébe disznótápot ennek a sertésnek. 🐷 🤣🤣🤣🤣
Lajoss
2024. május 08. 21:30
Csak bele ne dögöljön az ország ebbe a hatalmas barátságba…🫢
Palatin
2024. május 08. 20:35
Többször jártam Kinában, ès még többször fogok oda utazni. Jobban érzem ott magamat, mint egy nyugati országban. Azokat is jól ismerem. Amit Kináról Nyugaton írnak és hablatyolnakj, annak 90% hazugság. Ezt tudjuk. A Nyugatnak a saját definíciója szerint nem riválisai, nem versenytársai, stb. vannak, hanem csak ellenségei, akiket ök maguk neveznek ki ellenségnek, - mert nem az ö szekerüket tolják -, akikröl aztán minden mocskot el lehet mondani, mert nem "demokratikusak", nem müködik náluk a "jogállamiság" és hasonló érvek alapján, amivel a gyülölködö, gyarmatosító mentalitásukat és viselkedésüket akarják igazolni. A Nyugat még ma is abben a hiszemben él, hogy ök a világ urai és nekik csak büntársaik, vagy ellenségeik vannak. Az 500 év gyarmatbirodalmi lét a rabszolgatartás, stb. nekik már beépült a génjeikbe. Minket is potenciális gyarmatnak tekintenek. Azért gyülölnek bennünket, mert nem hagyjuk, hogy gyarmatuk legyünk. A Nyugattól mi semmi jót nem kaptunk és nem is fogunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!