Szimatot fogott a NAV: most már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal leplezheti le a fővárosi számlagyár haszonélvezőit

2024. április 25. 11:08

Újabb fordulathoz érkezett a botrány.

2024. április 25. 11:08

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

„A Nemzeti Nyomozó Iroda 2024. április 18-án vesztegetés bűncselekménye miatt nyomozást rendelt el, az általam tett feljelentés alapján, amely szerint a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. milliárdos tételben utalt Vig Mór cégének a Sunstrike Kft.-nek, majd az átutalt összeg, különböző számlákról készpénzben felvételre került, és ez a készpénz közvetítők révén került vissza a »Városházára«!” – írta Budai Gyula a Facebook-oldalán.

„Most arról kaptam tájékoztatást, hogy a

Nemzeti Nyomozó Iroda a vesztegetés bűntette miatti ügyet, célszerűségi okból, Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak teszi át.

Ennek alapján a feljelentésemben szereplő vesztegetés bűncselekményében a Nemzeti Adó-és Vámhivatal fog nyomozni, aki 2023. novembere óta költségvetési csalás bűncselekménye miatt már nyomoz Vig Mór és társai ellen” – írta Budai Gyula.

Mint ismert, Budai a napokban a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) tett feljelentést hivatali vesztegetés miatt azután, hogy levelet kapott a hídpénzbotrányra és egy ahhoz kapcsolódó, a fővárosig elérő számlagyárra rálátó forrástól. A levélben az szerepelt, hogy a költségvetési csalással gyanúsított, számlagyáras exügyvéd,

Vig Mór a Mammut bevásárlóközpontnál található biztonsági cég irodájába járt „elszámolni”

a Lánchíd-beruházásból „kimentett”, majd készpénzben felvett másfél milliárddal. Vig a levélíró szerint erről kizárólag a vállalkozás vezetőjével tárgyalt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­ö­g­­­ö­s­­­ ­­l­­á­­n­­y­­o­­k­­­ ­­­v­­­á­r­­­n­a­­k­­ ­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
Lajoss
2024. április 25. 16:49
Gyula újabb kudarca…amúgy Bástya elvtárs jelszava, Mindig készpénz! 😂😂😂
manitowoc
2024. április 25. 15:06
Kérdés, hogy ki kit vesztegethetett meg. A Lánchíd felújításával kapcsolatban akkor lehetne vesztegetést gyanítani, ha a 2020-as tenderen egy olyan cég ajánlata nyert volna, amelynél egy másik cég ajánlata olcsóbb (és jobb) volt. Csakhogy az A-Híd Zrt. 2020-as nyertes ajánlatánál NEM VOLT olcsóbb és a kiírás feltételeit jobban teljesítő ajánlat. Ami pedig az egyéb kifogásokat illeti, (figyelj, Budai!) a válasz itt olvasható: https://magyarepitok.hu/aktualis/2021/02/kerdesek-a-lanchid-felujitasa-kapcsan
llnnhegyi
2024. április 25. 13:42
Nézem a Városháza bejáratát. Rendőrségi konvojt még nem láttam. 41 autó fog érkezni. 40 tanácsadója Karácsony Gergelynek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!