Megváltozik a Magyar Nemzeti Múzeum neve

2024. április 24. 13:18

A Magyar Közlönyben számoltak be a változásról.

2024. április 24. 13:18
null

Nyitókép: Magyar Nemzeti Múzeum weboldala

„A Kormány a kulturális intézményrendszer fejlesztése, valamint a kulturális feladatellátás kiemelkedő színvonalon történő teljesítése érdekében egyetért azzal, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ néven működik tovább” – olvasható a legújabb Magyar Közlönyben.

A közgyűjteményi kulturális intézményrendszer keretében megvalósuló szervezeti integráció értelmében a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központba 2024. július 1. napjával beolvadnak az alábbi költségvetési szervek, azzal, hogy azok a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ tagintézményeként, e minőségüket feltüntetve, elnevezésüket megőrizve működjenek tovább:

  • Iparművészeti Múzeum,
  • Magyar Természettudományi Múzeum,
  • Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum,
  • Petőfi Irodalmi Múzeum,
  • Országos Széchényi Könyvtár.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kiállítással emlékezik Makovecz Imrére a Nemzeti Múzeum

Fotókiállítással emlékezik a magyar organikus építészet emblematikus alakja, Makovecz Imre halálának 10. évfordulójára a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM); az „Ég és föld közötti építészet” – Makovecz Imre 1935-2011 címmel megnyílt, szabadtéri tárlat tablói 2022. január 22-ig láthatók a Múzeumkert kerítésén.

***

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­A­ ­d­­­ö­­g­­ö­s­ ­­­l­­á­­n­­­y­­­o­­­k­­ ­­­v­á­r­­­n­­­a­­­k­ ­­­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
aszterion
2024. április 27. 23:19
Nagy segítség ez a magyar családoknak!
Ez D-dúr és e-moll
2024. április 25. 15:47
"Leskelődő ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. április 25. 14:47 Miről beszélünk most? Ha az elnevezés mikéntjéről, akkor megvárom, míg előhúzza a mellényzsebéből a már bizonyára ott lapuló szovjet mintát. Ha a tartalomról, akkor az 1927. évi XIII. tv. indoklását szeretném a figyelmébe ajánlani. Nagy ívű elképzelés, ha Demeternek csak fele ilyen átgondolt ideája van, és azt képes is lenne kivitelezni, szerintem nem járnánk rosszul. Persze, ott van az a fránya 'ha'." Továbbra is távol álljon tőlem provokálni kegyedet, de Csák János miniszter úr, mint ezt tőle tudjuk, azért nevezte ki Demeter Szilárdot a Nemzeti Múzeum élére, mert pályázatában a fogyasztóbarát magyar identitás forradalmát ígérte a közművelődésben. Úgyhogy kétségünk sem lehet, Demeter úr milyen kondíciókkal vág neki feladatának és miért van ott, ahol. :-)
Advocate
2024. április 25. 07:34
Ez is a Vezér acélos jellemét tükrözi, hogy még ilyen vérzivataros időkben is szakít időt, ilyen és ehhez hasknló társadalmi problémák feloldására! Arról nem nem is beszélve, hogy hétköznapi átlag "kisemberek" százainak juttat majd munkát, a rengeteg, fejléc, cím és névtábla stb. lecserélése. Az fáj egy kicsit, hogy ha már belefeszültek ebbe nyilvánvaló problémába, akkor már, miért nem nyultak hozzá a Nemzeti szóhoz is, hiszen mennyivel előkelőbben és kifejezőbben hangzana a Nemzethy Múzeum kifejezés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!