Összeáll a DK, az MSZP és a Párbeszéd: közös miniszterelnök-jelölt lesz (VIDEÓ)

2024. március 28. 13:08

Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes beszélt a részletekről.

2024. március 28. 13:08

 Nyitókép: Facebook

A DK, az MSZP és a Párbeszéd stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött, ami az Orbán-kormány leváltásáról és utána egy szociáldemokrata–zöld kormányzásról szól – derült ki Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes közös sajtótájékoztatóján.

A DK-s politikus szerint gazdasági, társadalmi, szociális válságban van az ország, a megoldást egy erős, baloldali, szociáldemokrata és zöldpolitikában látják. Kifejtette, megállapodásuk hosszú távra szól, amelynek része a közös EP-lista, önkormányzati lista, közös jelöltek és

közös miniszterelnök-jelöltet állítanak a 2026-os országgyűlési választáson.

Karácsony arról beszélt, örülne ha még többen állnának most a sajtó előtt, de tiszteletben tartják a Momentum döntését. A fővárosi közös listát ez a három párt fogja adni, az ő vezetésével – hangsúlyozta.

„Most nyílt meg a lehetőség arra, hogy Orbánt visszaszorítsuk és 2026-ban megverjük” – ezt már Kunhalmi Ágnes mondta, aki szerint a Fidesz pedig Budapestre sem jöhet vissza, „sem fehér lovon, sem trójai falovon”.

A közös EP-lista első, második, harmadik, negyedik és hatodik helyére a DK, az ötödik helyére az MSZP, a hetedik helyére a Párbeszéd tehet javaslatot. A listát Dobrev Klára vezeti.

A sajtótájékoztatót itt nézheti vissza:

 

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2024. március 31. 21:26
Ezt a Párbeszéd (már nem Magyarországért) formációt nem lehetne végre kukázni? Permanens szekunder szégyen, hogy léteznek.
iphone-3
2024. március 29. 08:52
Trágyák,hazaáruló tetvek a képen. Nagy szégyene ez hazánknak, hogy ilyen bűnözők szabadlábon vannak és a retkes pofájukat járatják. A börtönök meg üresek, pedig ezekkel a férgekkel meg lehetne tömni. Csinálhatnának sok papírzacskót a sitten.
ThunderDan
2024. március 28. 18:58
Ja és ez tényleg a VÉG az MSZP-nek és a P-nek. Az EP-lista első NÉGY helyezettje mind DK-s. Több meg esélytelen. Game over.
ThunderDan
2024. március 28. 18:56
Ja és tisztázzuk: eldőlt, hogy a Párbeszéd nevű "párt" ismét nem méreti meg magát választáson. Mivel már sok nincs nekik hátra, bátran kimondhatjuk: ez a "párt" SOHA nem indult el választáson. Azért ez nem semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!