Félretették a háborús nézeteltérést, együtt csempészte a migránsokat az ukrán és a belarusz férfi

2024. január 31. 13:04

Összesen 67 migránsnak nyújtottak segítséget a magyar-osztrák államhatár tiltott átlépéséhez.

2024. január 31. 13:04
határkerítés, migráns, Magyarország

A Vas Vármegyei Főügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő elkövetőkkel szemben, akik 

2022 októberétől – másfél hónapon keresztül – összesen 67 migránsnak nyújtottak segítséget a magyar-osztrák államhatár tiltott átlépéséhez.

Az Ügyészség azt írja, a vád szerint a két elkövető egy olyan bűnözői csoport működésében vett részt, amelynek célja rendszeres vagyoni haszonszerzés végett embercsempészések elkövetése volt.

Az ukrán és belarusz elkövetők tisztában voltak azzal, hogy az illegális határátlépők magyar-osztrák államhatár közelébe történő rendszeres szállítását egy bűnszervezet szervezett, összehangolt és leplezett együttműködése tette lehetővé.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni – írja az Ügyészség.

Nyitóképünk illusztráció. Forrása: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2024. január 31. 14:15
Egy vérből valók vagyunk - énekelték útközben.
survivor
2024. január 31. 13:41
Most mé' ? A migriknek jót tesz, NEKÜNK jót tesz, osztráknak jót tesz... Háborús övezetből embert kihozni miért bűn ? L. még "Casablanca", Renault kapitány....
lajajakab11
2024. január 31. 13:41
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!!
survivor
2024. január 31. 13:38
Horst_Tappert Csak nem arra gondolsz, hogy OROSZUL ? :-) Lingua franca...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!