Bokros a rezsicsökkentést megszüntetné, de a katát sem tartja jónak

2022. július 15. 12:33

A Bokros-csomag névadója szerint eljött az igazság pillanata, kipukkadt a költségvetés.

2022. július 15. 12:33
null

Terjedelmes interjút adott Bokros Lajos a HVG360-nak. A csomagjairól elhíresült volt pénzügyminiszter kifejtette, hogy szerinte azonnal fel kellene adnia a kormánynak mind a rezsicsökkentést, mind az extraprofitadód valamint az ársapkát. Álláspontját aláhúzandó kifejtette, hogy

ha az energiát a lakosság jelentős része – különösen azok, akik nem is szorulnak rá – beszerzési ár alatt veszi, akkor valahol veszteség keletkezik”.

Bokros elmondta továbbá, hogy fontos azt látni, hogy a rezsicsökkentés miatt keletkező veszteség több száz milliárd forintra rúg, amit az államháztartás nyel le. Szerinte „a rezsicsökkentés zsákutca, a nemzeti károkozás maximumra húzása, amit azonnal abba kell hagyni”.

Bokros a katáról

A volt pénzügyminiszter szerint a kata eleve rossz ötlet volt, viszont a probléma Bokros szerint nem ott volt ahol a legtöbbet beszéltek róla: „A kata többek között arról szólt, hogy legálisan ne kelljen elég társadalombiztosítási járulékot fizetni. Éppen ezért szembesülnek sokan azzal, hogy nyugdíjasként a melegvízre sem elég a juttatásuk.”

Azzal kapcsolatban, hogy mi lehet a gazdasági valamint a politikai magyarázat arra, hogy – az interjú készítőjének szava járásával idézve – ilyen gyorsan verték át a módosítást,

Az önkényuralmi kormány minden gazdasági intézkedése a szemfényvesztés szándékát tükrözi. Azt hitték, hogy a nép nem veszi észre”

– fejtette ki Bokros.

 Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. július 15. 19:09
a múlt maradjon a múltban.
istvanpeter
2022. július 15. 17:52
Tán nyílt nap van a bolondok házában!?
Kormánypárti1
2022. július 15. 17:48
Már a pöcegödröt is kivakarja a Mandiner?
Anonymtalan
2022. július 15. 17:12
Ez a féreg legalább nem lett hirtelen mindkettő híve és védelmezője, mint a többi moslékos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!