Várhelyi: Fel kell gyorsítani a nyugat-balkáni országok uniós csatlakozását

2019. november 22. 11:34

Kihívásokkal telinek nevezte a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót.

2019. november 22. 11:34

Szükség van a nyugat-balkáni országok európai uniós csatlakozási folyamatainak dinamizálására – hangsúlyozta Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős tagjelöltje az Országgyűlés európai ügyek bizottságának pénteki meghallgatásán.

A politikus elmondta: biztosként az egyik legfontosabb és legsürgetőbb feladata lesz majd lehetővé tenni, hogy az Európai Bizottság olyan javaslatot tudjon kidolgozni, amely alapján még a jövő évben, a zágrábi csúcs előtt megkezdődhessenek a csatlakozási tárgyalások Albániával és Észak-Macedóniával.

Kihívásokkal telinek nevezte a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót.

Várhelyi Olivér hangsúlyozta: mindvégig az volt a célja munkájában, hogy hozzátegyen Európához, erősítse az európai együttműködést. „Minden erőfeszítésemmel ezen voltam, ezen is leszek” – tette hozzá.

Cikkünk folyamatosan bővül.

Forrás: MTI

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
selsalzfar
2019. november 25. 03:16
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
stifwacar
2019. november 23. 21:45
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Menhetten
2019. november 23. 09:48
Azt is tudja mindenki, hogy milyen feltételek elfogadásával választották meg? Van olyan hülye aki elhiszi? Érthető, hisz a kényszer szülte az EU részéről. Valakit már tényleg meg kellett választani és a fidesz nem maradhatott ki... Az igaz hogy megtagadta érte a fideszt, de akkor mi ebben a siker, főleg a diplomáciai? Ezek után meg mit henceg ez a félbolond?
villogókékfog
2019. november 22. 14:30
Ja nem, majd Bana Tibor sziporkázik. Dettike sem ért rá, biztos Áginál jár Canossát. Micsoda tehetségtelen kreténekkel vagyunk "megáldva".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!