Kínai kormányfő: Kölcsönösen előnyös Kína és a kelet-közép-európai országok együttműködése

2017. november 27. 10:23

A kelet-közép-európai országok és Kína gazdasági együttműködését méltatta Li Ko-csiang kínai miniszterelnök Budapesten.

2017. november 27. 10:23

Kína és a kelet-közép-európai országok együttműködése kölcsönösen előnyös minden országnak – mondta Li Ko-csiang kínai miniszterelnök a Kína és 16 kelet-közép-európai ország gazdasági és kereskedelmi fórumának megnyitóján, hétfőn Budapesten. A kínai kormányfő kiemelte: az elmúlt években jelentősen erősödött Kína és a kelet-közép-európai országok gazdasági együttműködése, amellyel az eurázsiai kontinens két oldalát hozzák össze.

Kitért rá: országa nagy gazdasági lendületben van, évente rengeteg új cég jön létre, amelyek nagyon sok munkahelyet hoznak létre és a hagyományos ágazatokat is modernizálják.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kup Lung
2017. november 27. 11:12
Meglátjuk mi lesz ebből hosszabb távon . Minden esetre nagyon le volt a térségünk maradva a nyugatiakhoz képest a kínaiakkal való üzletelés terén . Remélem arra a szintre felzárkózunk ahol ők vannak külker arányosan , bár nehéz lesz . Ezek tehát jó lépések de kezdeti lépések ha megnézzük a kereskedelmi volumeneket . ---- Ugyanakkor a kínaiak nem hülyék .Eddig ide inkább hiteleket helyeztek ki olyan beruházásokhoz ráadásul ami nekik a stratégiájukhoz kell. Rajtunk is múlik hogy ne csak ez legyen és pl. mi ne csak zöldség-gyümölcs exportáljunk szemben a mindenféle kínai termék importtal . Most ráadásul a Kínában belső fogyasztás bővülés van , ez hajtja őket nem az export . Tehát lehet mit kezdeni a piacukon . De ne csak a hiteleiket várjuk mint a mannát az égből !
Mindjárt
2017. november 27. 10:35
Kínai segget nyaltok ma kedves fidesz birkák? Orbán János Dénes a Magyar/Felcsúti Idők jeles szerkeztője írja, hogy „kihúztuk a nyelvünket mások ülepéből”. http://mandiner.hu/cikk/201708..?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201711" target="_blank">http://mandiner.hu/cikk/201708.. Ha ti mondjátok, hogy kihúztátok a nyelveteket mások ülepéből akkor el is kell hinni nektek, hogy nyelveztétek mások ülepeit. Magyarán, nagyon sok segget nyaltatok. Tudjuk, hogy évekig nyelveztétek Kádár ülepét, utána Soros ülepét, utána Simicska ülepét, utána Putyin ülepét. Már annyi ülepet nyelveztetek, hogy magatok se tudjátok mikor kinek az ülepét nyelvezitek. Gerinctelen seggnyalók vagytok és azt már a saját szenylapotok is elismeri. Mit nyávognak az ostoba fidesz birkák? A saját szenylapukban megírták, hogy nyelveznek, sokat nyelveznek: Orbán János Dénes a Magyar/Felcsúti Idők jeles szerkeztője írja, hogy „kihúztuk a nyelvünket mások ülepéből”. http://mandiner.hu/cikk/201708..?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201711" target="_blank">http://mandiner.hu/cikk/201708.. Ha mondják, hogy kihúzták a nyelvűket mások ülepéből akkor el is kell hinni nekik, hogy nyelvezték mások ülepeit. Magyarán, nagyon sok segget nyaltak. Tudjuk, hogy évekig nyelvezték Kádár ülepét, utána Soros ülepét, utána Simicska ülepét, utána Putyin ülepét. Már annyi ülepet nyelveztek, hogy maguk se tudják mikor kinek az ülepét nyelvezék.
Apáczai
2017. november 27. 10:29
Magyarország számára megtisztelő ez a látogatás és a megnyitón elhangzottak. Kiváncsian várom, hogy miként reagál az európai média és politika az eseményre, illetve egyáltalán szóba hozzák-e, avagy elhallgatják. Utóbbi méretes öngól lenne számukra, hiszen nem csak a magyarokat, de Kínát is érdekli a fogadtatás. A hazai bukott baloldal meg főhet a saját levében.
Akvínói akvavit
2017. november 27. 10:29
Mikor jön az első "Orbán Li pincsije" című cikk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!