Hétfőn is lesznek közlekedési korlátozások a kínaiak miatt

2017. november 27. 07:51

Budapest több pontján forgalomkorlátozásokra kell számítani hétfőn is a kínai miniszterelnök látogatása és a Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozó miatt.

2017. november 27. 07:51

A kínai miniszterelnök látogatása és a Kína-Kelet-Közép-Európa (KKE) csúcstalálkozó miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapest több pontján hétfőn is. 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint szerdáig lezárják a Lánchidat, a Széchenyi István teret, az Apáczai Csere János utcát és ezek környékét, továbbá a Pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tér és a Március 15. tér között. Ezeken kívül más fő közlekedési útvonalakat is lezárnak, ezért a BKK kéri a fővárosban közlekedőket: aki a belvárosba tart, lehetőség szerint ne gépkocsival közlekedjen, válassza a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat.

A lezárások miatt változik egyes közösségi közlekedés menetrendje is, a 16-os autóbusz rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között visz utasokat, ezért a budai Vár közösségi közlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől lesz elérhető. A 105-ös busz két szakaszon, megosztva közlekedik, a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér közötti szakasz kimarad, a Boráros tér felé közlekedő 15-ös és 115-ös busz a 9-es járat vonalára terelve közlekedik a Kossuth tér és az Üllői út között, a 916-os és a 990-es éjszakai busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.

Hétfőn 7 és 10 óra között lezárják az Andrássy út-Dózsa György út-Ajtósi Dürer sor-Stefánia út útvonal forgalmát, több alkalommal a keresztirányú forgalmat is korlátozzák. Várhatóan 8 és 10 óra között leáll az 1-es metró, módosul ezen kívül a 72-es, a 74-es, a 75-ös, a 77-es és a 79-es trolibusz, továbbá a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as busz útvonala is.

A tervek szerint 15 és 23 óra között lezárják a forgalom elől a Közraktár utca-Bakáts utca-Lónyay utca-Mátyás utca által határolt területet. Ebben az időszakban a 2-es villamos a Közvágóhíd felől csak a Boráros térig, a Jászai Mari tér felől pedig csak a Széchenyi István térig visz utasokat, a 15-ös és a 115-ös busz pedig az Üllői út-Ferenc körút útvonalon halad.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2017. november 27. 15:03
Nagyon sok bolsevik,szr(nem az, a -val, bár lehetne..) hanem a NAGYOKTÓBERIIDEJÉN volt divatban BALOS ELHAJLÓK nevének (oroszul-természetesen:Szocialiszticseszkij revoljucianer.azaz Szociál-forradalmár. A mi szabad madaraink unokái ezeknek(Demszky Kis János , Magyar BÓLINT stb. Aztán a BELVÁR é még a tudjátok melyik kerület kié-TEHÁT TI- a NAGYOKTÓBERI ÉS MAI SÖRÖSGYURKA JÁTÉKSZEREI már terveztétek, hogy kettesével szorosan egymásba érve (kell egy kis melegség is néha) végigfeküsztök az úton, ha netán ide jönne látogatóba Soros, hogy ne döccenjen a kocsi a a MÉLTÓSÁG alatt.Csak az a baj, hogy ez az élő kátyúeltüntető népesség az út negyedére sem lenne elég-vagy sokalljátok? De ha nem vagytok többen picinyeim? No lehet még fütyülni is!De csaka szituációra, nehogy elhangozzék Gyurka taka rogyj !!! Na írjatok nyugodtan,a kutyát nem érdekli mit hadováltok össze Lényeg: legye az asszonynak virgács, krampusznak jó leszel te, a gyerekeknek cukor-azzal viszont csínján kell bánni.
chinasky
2017. november 27. 14:11
"Kövér László: - Sajnálatosnak tartom, hogy Tibet ügyét először éppen az a Kóka János vetette fel, aki ezzel a gesztusával próbálta elterelni a figyelmet a saját hitelességi válságáról. Annál is inkább, mert ő azon politikusok közé tartozik, akiket Kínában tett, magánjellegű pihenéssel is kiegészített hivatalos látogatásaikkor nem zavart az emberi jogok megsértése. Kicsit bánt, hogy az Európai Unió általam nagyra becsült politikusai is csak most jutottak el oda, hogy szóvá tegyék a kommunista diktatúra jogsértéseit. Semmiképpen nem az a megoldás, hogy tönkretegyünk egy újabb olimpiát a moszkvai és a Los Angeles-i után. Inkább az, hogy a jövőben ne fordulhasson elő, hogy egy olyan ország kaphassa meg az olimpia megrendezésének lehetőségét, ahol a legalapvetőbb emberi jogokat sem tartják tiszteletben, ahol egész népeket tartanak elnyomás alatt, fenyegetnek a kultúrájuk, a nemzeti önazonosságuk szétzilálásával. Kínában a kommunizmus a mai napig állami ideológia, embereket lehet eltüntetni, koncentrációs táborba zárni, kivégezni. Tibetet nem tegnap szállta meg a kínai rezsim, amelynek az emberi jogokhoz fűződő viszonyára sem ma derült fény. Az EU emberi jogokat érintő politikája csak akkor hiteles, ha minden országgal szemben, minden helyzetben azonos mércével mér, a pillanatnyi geopolitikai, gazdasági vagy egyéb érdekektől függetlenül. " 2008. április 5.
madarasi.abel
2017. november 27. 11:45
Az volt már, hogy Magyarországon magyar emberek nem lengethetnek tibeti zászlókat, mert az a kínai főparasztnak nem tetszene? véleményszabadság illiberális módon :)
august
2017. november 27. 10:56
:))) A haladó demokratáknál ki van adva napiparancsba, hogy egy nálunk létrejövő 16+1 ország kormányfői csúcstalálkozó alkalmával összpontosítani kell erősen a forgalmi dugókra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!