Török miniszterelnök: A magyar és a török népet régi barátság köti össze

2017. június 30. 13:30

Gyakorlatilag magyar-török „kormányülést” tartottak pénteken Ankarában, amelyen a török miniszterelnök a magyar és a török nép régi barátságát említette az esemény utáni sajtótájékoztatón, míg Orbán Viktor üdvözölte a török alkotmányos változásokat, és azt is mondta: az EU-nak szüksége van Törökországra.

2017. június 30. 13:30

Az az érdekünk, hogy Törökország stabil és erős ország legyen egyértelmű és világos vezetéssel, amely képes érvényt szerezni az akaratának – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Ankarában. A kormányfő több miniszterével együtt részt vett a felső szintű stratégiai tanács ülésén, amely a gyakorlatban magyar-török „kormányülést”, kormányzati csúcstalálkozót jelent.

Orbán Viktor az ülést követő sajtótájékoztatón kiemelte: a török alkotmányos változásokat üdvözöljük, mert bár ez török belügy, ezek növelik Törökország képességét, hogy meg tudja védeni Európát és segítségére legyen Magyarországnak is.

Binali Yildirim török miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a magyar és a török népet régi barátság köti össze, és bár a politikai kapcsolatok jók, a kereskedelmi együttműködést még fejleszteni kellene.

Orbán: Szükség van Törökországnak

A magyar miniszterelnök szerint az Európai Uniónak szüksége van Törökországra. Orbán Viktor az ülést követő sajtótájékoztatón a török uniós csatlakozási tárgyalások ügyét firtató kérdésre válaszolva azt mondta: ha elkezdünk egy tárgyalást, azt tisztességesen végig kell vinni.

Magyarország nem támogat semmilyen felfüggesztést, megszakítást, álláspontja szerint nagy történelmi megállapodást kell kötni Törökországgal – hangsúlyozta.

(MTI)

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2017. július 01. 14:05
Magasan teszek a mohamedán törökökre és azokra is akik velük összeborulnak.
gudmen
2017. július 01. 12:12
zsák & folt!
br-o
2017. július 01. 11:55
Csak egy atatürki Törökországgal vagyunk hajlandóak együttműködni. És még az sem jelenti azt, hogy milliószámra engedjük be a török állampolgárokat Magyarisztánba.
kombinátor
2017. június 30. 22:05
II. Lajos, Tomori, Szapolyai, Hunyadi, Kapisztrán, Dugovics, Dobó, ... pörögnek a sírjukban ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!