Orbán: Magyarország Törökország oldalán áll

2017. június 30. 10:00

Orbán Viktor az ankarai magyar-török üzleti fórumon úgy nyilatkozott: Magyarország akkor is kitart barátai mellett, ha az „kényelmetlen” is.

2017. június 30. 10:00

Magyarország kitart a barátai mellett, és Törökország oldalán áll – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a magyar-török üzleti fórum megnyitóján, pénteken Ankarában.

A kormányfő beszédében kiemelte: Magyarország kiállása Törökország mellett nem egyszeri eset, az ország kitart a barátai mellett, még „ha kényelmetlen” is. Úgy vélte, a török üzletembereknek érdemes Magyarországra figyelnie, hiszen ez Európa legbiztonságosabb országa, alacsonyak az adók, és az EU tagjaként egy 500 milliós piac része.

Binali Yildirim török miniszterelnök felidézte: tavaly nyáron aljas puccskísérlet történt Törökországban, és akkor kiderült, kik a valódi barátaik. Az egyik Magyarország, amely határozottan kiállt a török nemzet mellett és a puccskísérletet elítélte.

(MTI)

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bodor Zoltán
2017. június 30. 13:29
Valóban kicsit kényelmetlen most Törökország oldalán állni, bár inkább Erdogan elnök mellé nem állnék. Az Iszlám Állammal nagyüzemben kereskedett a kedves család, bemennek Szíriába, mert nekik jól esik és ha már ott vannak, legyilkolnak pár ezer kurd harcost. Az államfőnek akkora hatalmat adtak, amit máshol simán diktatúrának neveznek, az ellenzéket bebörtönzi, tanárokat-újságírókat csukat le ezrével és bocsájt el tízezrével. Bár látok valami hasonlóságot a Erdogan és Orbán között, ahogy ellenfeleik, Soros és Gülen között.
dakotasámán
2017. június 30. 12:50
"Magyarország kitart a barátai mellett, és Törökország oldalán áll – mondta Orbán Viktor " Dobó és az egri várvédők pedig forognak a sírjukban. kösz viktor, nélküled ezt sem értük volna meg.
SilentBob
2017. június 30. 12:40
A többszöri pápai és más tiltás ellenére a törökök folyamatos ellátást kaptak a kor legmodernebb fegyvereiből, és az Oszmán Birodalomban is folyt fegyvergyártás, amelyet európai rabok, olasz és francia kalandor mesteremberek, és az inkvizíció üldözései elől főleg Spanyolországból menekülő zsidók segítettek.
Mindjárt
2017. június 30. 12:38
A felcsúti cigány egy erdogán féle diktatúráról álmodozik. Már majdnem ott vagyunk ..........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!