Autonómiáról beszélt, leváltották a romániai magyar alprefektust

2016. december 08. 17:49

A román miniszterelnök a belügyminiszter javaslatára csütörtökön felmentette tisztségéből Marossy Zoltán Temes megyei alprefektust, aki egy temesvári portálnak adott interjúban szerdán többek között az autonómia szükségességéről, és Románia nemzetállami önmeghatározása elhibázott voltáról beszélt.

2016. december 08. 17:49

Marossy Zoltánt a Pressalert.ro portálon szerda este élőben közvetített beszélgetésen magánemberi minőségben kérdezték a román-magyar viszony aktuális témáiról. A kötetlen hangvételű beszélgetés során azt próbálta elmagyarázni, hogy egy terület autonómiája nem azonos a terület elszakadásával, és az autonómia Európában arra megoldás, hogy a döntéseket minél közelebb hozzák az állampolgárokhoz. Ez pedig Romániában is kívánatos. Én is szeretném, hogy legyen autonómia, fogalmazott az alprefektus. (MTI)

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2016. december 08. 20:22
Még jó, hogy ebben a kaotikus világban adott nekünk a "Nagy Testvér" néhány eligazodási pontot. ("Románia mintademokrácia.") Máskülönben talajvesztetten bolyonganánk ebben a komplikált világban, mi több: eretnek gondolatok tolulnának az agyunkba. :)
egysegelem
2016. december 08. 19:40
Egy alprefektusnak nincs maganvelemenye, vagy ha van, az a kutyat nem erdekli, neki a kormany allaspontjat kell kepviselni, ha nem kepes ra, le kell valtani.
Ultra2015
2016. december 08. 19:32
Gyerekek, bárki bármit is mond a románok képtelenek a fejlődésre, sötét népség aki olyanokat termelt ki mint Csausescukat, Antonescu, Iliescu, Basescu, stb felé figurákat. Aki azt allitja hogy valaha is minta demokrácia vagy korrupció mentes állam azt ugyanolyan fából faragták mint a felsoroltakat. Mindig is üldözték a magyarokat, valamilyen indokkal mindig keresztbe tesznek nekünk. Ocsmány népség! Ennyi.
2016. december 08. 19:24
Talán anno nem kellett volna feltétel nélkül Románia uniós csatlakozását, bár, az is igaz, hogy akkor nem ürülne ki ilyen gyorsan Erdély!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!