Kósa: Nem kell sietni a letelepedési kötvények eltörlésével

2016. november 07. 13:16

Kósa Lajos szerint nem indokolt, hogy jobbikos javaslatra az alkotmánymódosítást megelőzően szavazzanak a letelepedési kötvény megszüntetéséről. Vona Gábor korábban a letelepedési kötvény eltörléséhez kötötte a Jobbik támogatását. A Fidesznek szüksége lenne a párt támogatására, hogy keresztülvigye a módosítást.

2016. november 07. 13:16

A Fidesz-frakció szerint a letelepedési kötvény jelentéktelen ügy az alaptörvény módosításhoz képest, ezért nem indokolt, hogy jobbikos javaslatra az alkotmánymódosítást megelőzően szavazzanak a letelepedési kötvény megszüntetéséről – mondta Kósa Lajos, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője a Házbizottság hétfői ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

Elmondta: a Jobbik kérésére rendkívüli ülést tartott a Házbizottság, mert az ellenzéki párt kezdeményezte, hogy a letelepedési kötvény megszüntetésével kapcsolatos törvényjavaslatukat az Országgyűlés házszabálytól való eltéréssel úgy tárgyalja, hogy a szavazást még kedden, az alaptörvényről szóló határozathozatal előtt tartsák meg. Kósa Lajos ugyanakkor jelezte, a Házbizottság nem támogatta ezt a kezdeményezést, a Fidesz-frakció megítélése szerint semmi indoka nincs a rendkívüli tárgyalásnak.

(MTI)

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. november 09. 12:43
Vona elvtárs bejelentette, hogy ha 2018-ban nem kerül kormányra a Jobbik, akkor ő lemond, szóval most már minden lehetőséget megragad. Az nem sikerült neki, hogy a Fideszt szemtől szembe legyőzze, ezért sunyin szövetkezik a szintén ebben sántikáló látványlibsikkel, bojkotthasafikkal, pisigagyistákkal. Persze mindkét fél abban bízik, hogy miután leváltották a Fideszt majd egy belső viadalban legyőzik az alkalmi szövetségesüket. Vona elvtárs úgy hiszi, hogy az akkor ellenzékben kerülő Fidesz kénytelen lesz őket támogatni, a balosokkal szemben. Persze először elfogadhatóvá kellett tenni magát a balosok számára így aztán elkezdett cukisodni, néppártosodni és hogy a fő mentor, Soros elvtárs is rábólintson a frigyre, keresztbefeküdt a népszavazásnak, alkotmánymódosításnak. Sőt ha Clintonné nyert volna, akkor a Klubrádióban kámingáutolt volna. De Trump nyert, Soros elvtárs meg vesztett, így Vona elvtárs maradt sima HAZAÁRULÓ, a balosokkal szövetségben.
kuwiq
2016. november 08. 23:36
Csak nem vágják már le az aranytojást tojó tyúkjukat, nem igaz?
smarton
2016. november 08. 08:01
"A Fidesz-frakció szerint a letelepedési kötvény jelentéktelen ügy az alaptörvény módosításhoz képest, " Akkor???? Mi a gond? Fontos ügyért nem lehet a jelentéktelen beáldozni? Lajos akkora hülyeségeket bír erősítgetni, amekkorát nem szégyell.
brabant89
2016. november 08. 02:00
A Fidesz belengette a letelepedési kötvény megszüntetését, aztán erre mégsem került sor. Csak találgatni lehet, miért. Annyira nagy üzlet ez a haveroknak, hogy még ekkora árat is megér, vagy a Fidesz úgy véli, hogy nem adja meg a lehetőséget a Jobbiknak, hogy az a saját sikereként hivatkozhasson majd később erre a megszüntetésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!