Konszenzusos döntésekre lenne szükség a görög válság megoldásához

2015. július 12. 09:52

Konszenzusos döntésekre lenne szükség a görög válság megoldásához, de az európai baloldal megosztottsága miatt egyelőre ez nem látszik – mondta Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője. Az uniós tagországok vezetői attól tartanak, hogy a pénzügyi segítséggel sem kerülne Görögország gazdasága fenntartható pályára.

2015. július 12. 09:52

Konszenzusos döntésekre lenne szükség a görög válság megoldásához, ám ezek nehezen születnek meg c mondta Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A görög gazdasági modell fenntarthatatlan, a reformok elmaradtak, az adósság jelenlegi formájában visszafizethetetlen, ugyanakkor az EU az integráció előrehaladására épül, így nincs jogi precedens arra, hogy egy tagállam kilépjen az eurózónából, miközben tagja marad az uniónak – összegezte.

Az uniós tagországok vezetői elsősorban attól tartanak, hogy hiába kap pénzügyi segítséget Görögország, gazdasága nem kerül fenntartható pályára. A finn kormányprogram már tartalmazza, hogy nincs tovább feltétel nélküli pénzügyi transzfer – mutatott rá Fodor Csaba. A helyzet megoldásához szükséges konszenzus azonban főként az európai baloldal megosztottsága miatt egyelőre nem látszik – tette hozzá.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mekk Kelemen
2015. július 12. 10:20
Egy férfi eltéved a hőlégballonjával. Lejjebb ereszkedik, lenn a földön meglát egy nőt, és odakiált hozzá: - Elnézést, tudna nekem segíteni? Megígértem egy barátomnak, hogy találkozom vele egy órával ezelőtt, de eltévedtem, és most azt sem tudom, hogy hol vagyok. A nő a földön így felel: - Ön egy hőlégballonban tartózkodik, körülbelül 10 méterrel a talaj felett. Az északi szélesség 40. és 41., illetve a nyugati hosszúság 59. és 60. foka között van. - Maga biztosan mérnök - mondja a hőlégballonos férfi. - Az vagyok - feleli a nő - Honnan tudta? A hőlégballonos férfi így válaszol: - Minden, amit mondott nekem, technikailag korrekt, de fogalmam sincs, hogy mit kezdjek az Öntől kapott információkkal, és az a helyzet, hogy még mindig nem tudom, hol vagyok. Őszintén szólva nem volt túlzottan segítségemre. Csak feltartott az utamban. A nő erre így vélekedik: - Maga pedig szerintem politikus. - Igen, - bólint a hőlégballonos férfi egyetértően - de ezt honnan tudta? A nő azt feleli: - Nem tudja, hogy hol van, sem azt, hogy hová tart. Jelenlegi pozíciójába a kedvező széljárás sodorta. Olyan ígéretet tett, amiről fogalma sincs, hogy hogyan fogja betartani, és a maga alatt lévő emberektől várja, hogy megoldják az Ön problémáit. Igazság szerint pontosan ugyanabban a helyzetben van, mint mielőtt találkoztunk, de állítása szerint most már én tehetek róla!:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!