Index: Feloszlatják a XV. kerületi Fideszt

2015. április 22. 11:37

Mivel két ellenséges táborra szakadt a Fidesz a XV. kerületben, ezért a budapesti választmány úgy döntött: feloszlatják a szervezetet – értesült az Index.

2015. április 22. 11:37

A Fidesz budapesti választmánya úgy döntött, hogy feloszlatja a párt XV. kerületi szervezetét a belső ellentétek miatt. A XV. kerületi Fideszben László Tamás parlamenti képviselő, volt polgármester áll szemben volt alpolgármestereivel. Évek óta húzódik a vita, most úgy próbál rendet tenni a budapesti választmány, hogy mindenkinek megszüntetni a tagságát – írja az Index.

A portál birtokába került a párt etikai bizottságának tavaly decemberi határozata, mely szerint kizártak egy helyi tagot. Azt írták a határozatban: „a budapesti XV. kerületi helyi szervezet tagsága () már hosszú ideje dúló és a felek között egyre jobban elmérgesedő belháború eredményeként olyan nagymértékben megosztottá vált, hogy a kialakult állapot már a helyi szervezet legalapvetőbb működését is veszélyezteti.” A felek kibékítésére és a további együttműködésre az etikai bizottság nem látott lehetőséget. Mivel a helyzet a párt érdekeit és a Fidesz jó hírét is sérti, ezért azt javasolja az etikai bizottság, hogy oszlassák fel a XV. kerületi szervezetet.

Az Index úgy tudja, ez hamarosan meg is történik. Ez azt jelenti, hogy a XV. kerületi fideszeseknek így meg fog szűnni a tagsága, és csak azokat fogják visszavenni, akik az Orbán Viktor által kinevezett új választókerületi elnök jóváhagy. Az Index információi szerint László Tamásnak jó esélye van, hogy belső kritikusai nélkül folytathassa, de egyelőre még nem lehet biztosan tudni, hogy ki szervezheti újjá a XV. kerületi Fideszt. 

A belső viszály a Fidesz XV. kerületi eredményességére is kihatott – emlékeztet a portál. A parlamenti választásokon épp csak, hogy legyőzte a fideszes László Tamás szocialista ellenfelét, az önkormányzati választáson viszont már a DK tarolt: a kerület jelenlegi polgármestere a DK-s Hajdu László, és a Fidesznek sincs abszolút többsége a képviselő-testületben.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. április 22. 14:41
Bagatell, egy pesti kerület, ahol különben is remekül szokott állni a kormánypárt... Nekem az tetszett, hogy a dolog már "a Fidesz jó hírét is sérti" ... Gyerekek, azért még keservesen meg kell dolgozni, hogy olyan megint legyen, és nem arra tartotok!
Morgen
2015. április 22. 13:22
Ahol nincs megegyezés, ott ez van. Nem nagy újság. Ha az ember kibékíthetetlen ellentétbe kerül valakivel, akkor elválnak útjaik. Megint egy csont az ATV-nek, Lánchíd Rádiónak, Hír TV-nek.
Berecskereki
2015. április 22. 13:14
Már az is hír, hogy "Feloszlatják a XV. kerületi Fideszt" Az lenne a hír, ha azt közölné az Index: Feloszlatjuk az Indexet mert nincs rá szükség.
trendo
2015. április 22. 12:41
Nem ez az első eset a Fidesz történetében. Természetes dolog, hogy a helyi ügyek kezelésében nézeteltérések, érdekellentétek merülhetnek fel. Az egészet tünetszinten kell értékelni. A Fidesz már régóta egy keményen centralizált párt, már rég eltávolodott a bázisdemokráciától:) (kb,. annyira, mint amikor Szálin átszervezte a Szovjet Kommunista Pártot az 1935-ös "győztesek kongresszusa" után :) Nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a hírnek. Vonja le a tagság a tanulságot helyben, és csináljanak azt, amit ők akarnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!